Ivica Vastic is meghívót kapott a „sógorok” bő Eb-keretébe

Vágólapra másolva!
2008.04.24. 21:23
Az osztrák válogatott szövetségi kapitánya, Josef Hickersberger behívta az Európa-bajnokságra készülő 31 fős, bő válogatott keretébe Ivica Vastic-ot, a 38 éves támadó középpályást. A horvát születésű, de képességeit az osztrák válogatottban bizonyító játékos a szezonban 31 mérkőzésen 13 gólt szerzett a Linz színeiben. Vastic legutóbb 2005 augusztusában a skótok elleni 2-2 alkalmával volt válogatott, még az előző osztrák szövetségi kapitány, Hans Krankl idején.
Ivica Vastic idénybeli 13 gólja meggyőzte Josef Hickersbergert
Fotó: Imago
Ivica Vastic idénybeli 13 gólja meggyőzte Josef Hickersbergert
Ivica Vastic idénybeli 13 gólja meggyőzte Josef Hickersbergert
Fotó: Imago
Ivica Vastic idénybeli 13 gólja meggyőzte Josef Hickersbergert

Hickersberger a kerethirdetésnél elmondta, Vasticra akkor lehet szükség, ha esetleg a csapatkapitány és kulcsjátékos Andreas Ivanschitz sérülést szenved.

„Mint a csapat edzőjének, gondolnom kell minden lehetőségre... Így arra az esetre is, ha esetleg szükségünk van egy tapasztalt játékosra” - indokolt Hickersberger.

„Egy fiatal csapatot építettem fel, és ezt az irányt fogom folytatni, de közeleg az Európa-bajnokság és késznek kell lennünk mindenre” - mondta a szövetségi kapitány.

Ivica Vastic 1996-ban mutatkozott be az osztrák nemzeti tizenegyben, nem sokkal azután, hogy megkapta az osztrák állampolgárságot. Részt vett a franciaországi világbajnokságon, ahol Chile ellen gólt is szerzett.

Vastic akár még erősítést is jelenthet Ausztria számára, hiszen a piros-fehérek a legutóbbi tizennégy találkozójukból mindössze egyet nyertek meg, és csupán tíz gólt szereztek.

Az osztrák válogatott keretbe 7 játékos kapott meghívót a bajnokságot már megnyerő Rapid Wienből. Közülük kettő, Ümit Korkmaz és Stefan Maierhofer még nem játszott a nemzeti tizenegyben.

A listán 11 idegenlégiós szerepel. Köztük van a szombathelyi születésű osztrák-magyar kettős állampolgár Garics György is, aki a bécsi Rapidban lett élvonalbeli játékos, de ma már Nápolyban játszik.

Josef Hickersberger május 28-án hirdeti ki, hogy melyik 23 játékost nevezi az Eb-re.

AZ OSZTRÁK VÁLOGATOTT BŐ KERETE

Kapusok: Christian Gratzei (Sturm Graz), Alexander Manninger (AC Siena), Jürgen Macho (AEK Athén), Helge Payer (Rapid Wien)
Védők: Andreas Dober (Rapid Wien), Garics György (Napoli), Ronald Gercaliu (Austria Wien), Martin Hiden (Kärnten), Andreas Ibertsberger (Hoffenheim), Markus Katzer (Rapid Wien), Jürgen Patocka (Rapid Wien), Emanuel Pogatetz (Middlesbrough), Sebastian Prödl (Sturm Graz), Franz Schiemer (Austria Wien), Martin Stranzl (Szpartak Moszkva)
Középpályások: Rene Aufhauser (Salzburg), Christian Fuchs (Mattersburg), Martin Harnik (Werder Bremen), Andreas Ivanschitz (Panathinaikosz), Ümit Korkmaz (Rapid Wien), Christoph Leitgeb (Salzburg), Jürgen Säumel (Sturm Graz), Joachim Standfest (Austria Wien), Ivica Vastic (LASK), Markus Weissenberger (Eintracht Frankfurt)
Csatárok: Erwin Hoffer (Rapid Wien), Marc Janko (Salzburg), Roman Kienast (Ham-Kam), Sanel Kuljic (Austria Wien), Roland Linz (Braga), Stefan Maierhofer (Rapid Wien)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik