Siditől akár kezdődhetne is

BORSIK RICHÁRDBORSIK RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2008.04.29. 17:39
Címkék

Sidi Péter tartja jó formáját, a külföldi világversenyek után remek eredménnyel nyerte meg a légpuskások országos bajnokságát.

„Tőlem akár holnap is kezdődhetne az olimpia, folyamatosan magas színvonalon versenyzek. Próbálom ezt a szintet tartani, már csak az ellenfelek elbizonytalanítása miatt is. Jó, ha tudják: Sidi Peti ellen végzetes lehet hibázni. Egyedül a riói viadal után néhány nappal következő pekingi Világkupa-versenyen éreztem pocsékul magam, az akklimatizációt nehezítő időutazást nehezen viseltem. A légpuskás nap reggelén még úgy voltam vele, inkább az edzőmnek kéne lőnie helyettem. Aztán az alapversenyben csak egy kilencesem lett, a délutáni fináléra már bezsibbadtam, végül a kínai Csu Csi-nan győzött, így neki kell megtörnie az átkot. Mert aki megnyeri az előolimpiát, annak általában nem sok babér terem az ötkarikás versenyen” – morfondírozott Sidi, aki többedmagával kicsit aggódik. A lőállások kisorsolása ugyanis Pekingben a versenyt megelőző este lesz, így elvileg meg lehet „babrálni” az elektronikus találatjelzőket. Amire volt már példa világversenyen... A pekingi olimpiai lőtér amúgy Sidi szerint több mint magas színvonalú.

„A kiszolgáló épületek leginkább hatalmas repülőgéphangárokhoz hasonlítottak. Annál inkább meglepődtem, amikor kiderült, hogy az irdatlan hodályokat túlnyomásos edzésre használják a kínai sportolók – mondta Sidi, aki a kisöbű sportpuska 50 méteres lőtávjánál a szmog miatt kicsit homályosan látta a lőtáblát. – Alkalmazkodni kell, a többieknek sem lesz könnyebb, a maratoni futókat viszont sajnálom.”

Sidi Pekingben a nyolcas döntőbe kerülést tűzte ki elsődleges célul. A légpuska, illetve a két sportpuskás szám (3x40 összetett, 60 lövés fekvő) közül az öszszetettben látja a legnagyobb esélyt a jó eredményre.

„Bár 60 lövés fekvőben szereztem kvótát, a 3x40 összetettben a legkisebb a szerencsefaktor, talán ott jön ki legjobban a tudás. Légpuskában pedig olyan sűrű a mezőny, hogy szinte csak tízesekkel lehet odaérni a legjobbak közé.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik