Mások a vasi erőviszonyok

HORVÁTH ZOLTÁN, MIHÁLYI ANDRÁSHORVÁTH ZOLTÁN, MIHÁLYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.03.16. 23:40
Címkék
Meglepetés! Vagy tán nem is akkora? A Körmend megérdemelten nyerte meg a vasi rangadót Szombathelyen: az első félidőben jobb támadójátékának, a másodikban pedig pontosabb védőmunkájának köszönhetően. Ezzel a piros-feketék zsinórban már nyolcadik mecscsükön győztek.

Mindig, mindenhol így kellene lennie: táblás ház, hatalmas hangorkán, amely meglepő módon a körmendieket inspirálta jobban az elején. Azért volt ez váratlan, mert a szombathelyiek játszottak hazai pályán, ezért a 3500 néző mintegy háromnegyede értük szorított. Mégis a Polaroid-Lami-Véd volt a határozottabb, és a kezdeti sikerek még inkább felbátorították az amúgy sem tele gatyával érkező látogatót. A nyolcadik percben az elvileg center Vavra Péter második hármasával a körmendiek folyamatosan növekvő előnye átlépte az ebben az időszakban még csak lélektanilag fontos tízpontos határt. Nem véletlenül: a piros-feketék az első negyedben 61 százalékkal dobtak mezőnyből, úgy, hogy közben négy alkalommal a hárompontos vonalon túlról is betaláltak.

A Falco részéről lassan oldódott a görcs, ami elég érthetetlen volt, hiszen a meccs előtti tabellán a vendégek csupán a nyolcadik helyet foglalták el, Kálmánék pedig immár bebetonozták magukat az első helyre. Apropó, Kálmán László: a listavezető emblematikus figurája nehezen lendült bele, és alighanem ez is közrejátszott abban, hogy a szombathelyiek kicsit későn találtak magukra. A Körmend nehéz pillanatai a második negyedben jöttek el, amikor vendégoldalon nagyon nem ment a pontszerzés, a hazai büntetők viszont immár rendre beestek, pedig eleinte azok sem voltak túl biztosak. Megjegyzendő, méghozzá épp ezzel kapcsolatban, hogy a játékvezetők sok fújással próbálták elejét venni a túlzott keménykedésnek.

Ennek lett a következménye a húsz perc alatt kiosztott 30 személyi hiba, amelyek tekintetében hattal a körmendiek vezettek, de ami ennél lényegesebb, az eredményesség terén is ők tartottak előbbre a félidőben kettővel.

A térfélcsere utáni időszak már a védekezésről és az idegekről szólt. Mindkét oldalon elhalkultak a nehéztüzérek – persze, hiszen felértékelődött a védekezés, amelyben ha csak hajszálnyival is, de megint a kisebbik város csapata kerekedett felül. Így többnyire a Falcónak kellett az eredmény és az ellenfél után futnia, ráadásul a sárga-feketék épp a hajrában fogtak ki rossz dobószériát, aminek háromperces kosárcsend lett a következménye. Az utolsó percben azonban még így is támadhattak az egyenlítésért, amit a körmendiek úgy védekeztek ki, hogy majdnem lejárt a 24 másodperc, miközben a túloldalon Jermaine Thomas bedobott négy nagyon fontos büntetőt – miután Trummer Rudolf hat kísérletből elért öt triplája megalapozta a vendégsikert.

A Vas megyei rangadó előtt hallani lehetett olyan hangokat, hogy a Falco lefekszik majd megyei riválisának annak érdekében, hogy elkerülje őt a rájátszás első körében. A körmendi diadallal sokat nőtt ennek az esélye, ám látván a meccset, megnyugtathatunk mindenkit: bundáról szó sem volt.

Utolsó vérig tartó küzdésről annál inkább...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik