Oslói sikere után a török csapat sorsa már a saját kezében van

Vágólapra másolva!
2007.11.17. 21:05
Bravúros győzelmet aratott a török labdarúgó-válogatott Oslóban, így nagy lépést tett az Eb-re való kijutás felé. Bár Hagen góljával még vezettek a norvégok, de Emre, majd Nihat találata után a félholdasok örülhettek.
Nihat Kahveci gólja sokat jelenthet Törökországnak
Reuters
Nihat Kahveci gólja sokat jelenthet Törökországnak
Nihat Kahveci gólja sokat jelenthet Törökországnak
Reuters
Nihat Kahveci gólja sokat jelenthet Törökországnak

A török válogatottra nagyon nehéz feladat várt Norvégiában: győznie kellett ahhoz, hogy saját kezébe kerüljön a sorsa. Az északiak viszont győzelem esetén már mindenképpen kijutnának a kontinenstornára, míg a döntetlen sem lenne rossz eredmény számukra, hiszen utána már csak Málta ellen kell pályára lépniük.

Jól is kezdték Age Hareide legényei a meccset, már a 12. percben megszerezték a vezetést: a keménységéről ismert Erik Hagen előrehúzódott, és Steffen Iversen lefejelt labdáját ollózó mozdulattal juttatta Volkan Demirel hálójába. Ekkor a norvégok már továbbjutásra álltak.

A félholdasok azonban még a félidőben egyenlíteni tudtak, Mehmet Aurelio passza után Emre lőtt körülbelül 25 méterről Opdal hálójába.

A folytatásban mindkét együttes előtt adódtak helyzetek, de a 60. percig nem zördültek meg újra a hálók. Akkor azonban a török csapat került már előnybe, Nihat Kahveci 20 méteres lövése kötött ki Opdal kapujának bal alsó sarkában.

A norvégok a folytatásban hiába próbálkoztak, Volkannak nem is igazán kellett védenie. Ezzel a győzelemmel a törökök nagy lépést tettek az Eb-szereplés felé, szerdán Bosznia-Hercegovina ellen pedig feltehetik az i-re a pontot.

EB-SELEJTEZŐK

C CSOPORT
Norvégia - Törökország 1-2 (Hagen 12. ill. Emre 31., Nihat 60.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik