Kiss élvezte az előzéseket

A Magyar Nagydíjról tudósítottak: CH. GÁLL ANDRÁS, IZSÁNYI SZABOLCS, TÓTH ANITA és MIRKÓ ISTVÁN (fotó)A Magyar Nagydíjról tudósítottak: CH. GÁLL ANDRÁS, IZSÁNYI SZABOLCS, TÓTH ANITA és MIRKÓ ISTVÁN (fotó)
Vágólapra másolva!
2007.08.06. 00:04
Címkék

A Formula–1-es betétfutamok közül magyar szempontból a Porsche-szuperkupa viadala volt a legérdekesebb, amelyen a hétvége egyetlen magyar versenyző-résztvevője, Kiss Norbert állt rajthoz. A pilóta számára teljesen idegen volt az autó, az viszont látszott, hogy a pályát nagyon jól ismeri, mert bár az időmérésen elszenvedett problémák (az autó beállításával voltak gondok) miatt csak a 21. helyről rajtolhatott, jó néhány remek előzést bemutatott. Még olyan helyeken is, ahol ezen az aszfaltcsíkon egyáltalán nem szokás előzni. „A rajt pillanatában nem láttam a lámpát, úgyhogy nagyon visszaestem, de szerencsére folyamatosan dolgoztam le a hátrányomat – mondta a versenyző, aki végül a 16. pozícióban ért célba. – A viadal közben össze-összeértek az autók, úgyhogy nem maradt teljesen sértetlen a versenygép, de én nagyon élveztem a küzdelmet. Jó volt együtt dolgozni a gyári csapattal.”

Ami az élmezőnyt illeti: sokáig a pole pozícióból induló Jeroen Bleekemolen vezetett, ám miután a célegyenesben megpördült, Richard Westbrook állt az élre, és megnyerte a viadalt.

A GP2-esek második viadalán Javier Villa az élről indult, és diadalmaskodott – az éllovasok közül senki sem szerzett pontot, úgyhogy továbbra is Timo Glock vezet Lucas Di Grassi előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik