Rettegnek Jan Kollertől

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.03.24. 17:54
Címkék
Bár a német válogatott önbizalomtól duzzadva utazik Csehországba, hogy megvívja sorsdöntőnek is nevezhető csatáját csoportbeli legfőbb ellenlábasával, Joachim Löw nem tagadja: egy hazai játékos miatt álmatlanul forgolódik éjszakánként. Ő nem más, mint Jan Koller…

Szó se róla, a csehek nagyra nőtt támadójának, Jan Kollernek nem lesz kínai a német játékosok egymás közti beszélgetése, hiszen korábban öt évig légióskodott Németországban. Utolsó évei nem alakultak szerencsésen: 2005 szeptemberében keresztszalag-szakadást szenvedett, és tavaly májusig csak a lelátóról szurkolhatott a Dortmundnak. A szezon utolsó három mérkőzésére aztán viszszatért, s meggyőzte Karel Brückner szövetségi kapitányt, érdemes behívni a világbajnokságra utazó keretbe.

Naivitás volt azt gondolni, hogy a támadó pályafutása ezzel szerencsés korszakába ért volna. Az első mérkőzésen az Egyesült Államok ellen (3–0) eredményes volt, ám a 43. percben újból megsérült. A Ghána és Olaszország ellen elvesztett találkozókon nem játszott, a csehek pedig kiestek.

Most a francia AS Monaco légiósaként újból erőtől duzzad, nagyon készül a többek által az év mérkőzésének nevezett selejtezőre. Tény: a csehek és a németek azonos ponttal állnak a D jelű selejtezőcsoportban, s mindkét válogatott szeretne az élen végezni. Külön hajtóerő a 33 éves csatár számára, hogy pályafutása igazi megkoronázása lenne jövőre az Eb-részvétel. Németország csapatfőnöke, Joachim Löw ezért úgy gondolja, Jan Koller lehet a szombati találkozó kulcsfigurája.

„Az lesz a legfontosabb, hogyan tudjuk majd őt tartani” –

vázolta a teendőt a német szakember. Hogy nem csak illemből nyilatkozott megbecsüléssel a csehek hórihorgas támadójáról, bizonyítja: külön tréninggel készültek a német védők Jan Kollerre. Csütörtökön Frankfurtban zárt kapuk mögött edzettek, de a kíváncsiak kifürkészték a németek gyakorlatait, s meglepődve láthatták, hogy a válogatott menedzsere, Oliver Bierhoff ott szaladgált a többiekkel – mint Jan Koller dublőrje.

„Szívesen állok a csapat rendelkezésére – nyilatkozta Oliver

Bierhoff, akinek aranygólja Németország 1996-os Eb-győzelmét jelentette – éppen Csehország ellen. – Azóta valahogy nem szeretnek ott engem…”

Ami az edzést illeti, az egykori csatár elmondta: „Hasznos volt,

hogy belebújtam Jan Koller bőrébe. A játékosok az edzésen is rá tudtak hangolódni az ellenfélre, nem csak videón ismerkedhettek a játékával.”

Kérdés persze, hogy a német védők mire mennek majd az „igazi” Jan Koller ellen szombat este…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik