Nagyot durrant a soproni lufi

KECSKÉS ISTVÁN, SZÉKELYHIDI JÁNOSKECSKÉS ISTVÁN, SZÉKELYHIDI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2006.12.11. 01:59
Címkék
Ünnepi hangulatban kezdődött a találkozó: a fehérvári vezetők tortával, virággal köszöntötték a legutóbbi fordulóban ötszázadik élvonalbeli mérkőzését játszó Kuttor Attilát, sőt a „Kutya” becenévre hallgató rutinos védőt egy bernáthegyi kölyökkel is megajándékozták.
A csereként beálló, roppant gyors Nagy Dániel (balra) nagyon megnehezítette a soproniak dolgát
A csereként beálló, roppant gyors Nagy Dániel (balra) nagyon megnehezítette a soproniak dolgát
A csereként beálló, roppant gyors Nagy Dániel (balra) nagyon megnehezítette a soproniak dolgát
A csereként beálló, roppant gyors Nagy Dániel (balra) nagyon megnehezítette a soproniak dolgát
A csereként beálló, roppant gyors Nagy Dániel (balra) nagyon megnehezítette a soproniak dolgát
A csereként beálló, roppant gyors Nagy Dániel (balra) nagyon megnehezítette a soproniak dolgát

A mérkőzés remek első félidőt hozott, de ha az egész mérkőzés csapnivaló lett volna, akkor is megérte volna kijönni erre a találkozóra, mert a 17. percben Mario Bozsics valami elképesztően nagy gólt rúgott. Talán Détári Lajos 1987-es, lengyelek elleni góljához lehet hasonlítani, amikor a válogatott középpályása szabadrúgásból, a szögletzászló közeléből csavarta a kapuba a labdát. Mario Bozsics kivételes rúgótechnikáját dicséri, hogy előbb mintegy tesztképpen a kapufára vágta a labdát, majd utána Ronaldinhót idéző mozdulattal lőtt a kapuba. A mérkőzés amúgy is lüktető, változatos játékot hozott, de a légiós gólja volt a mérkőzés, sőt vélhetően az idény legszebb momentuma.

A Sopron pedig… – mintha pályán sem lett volna. Pedig lehetett volna motivációjuk, ha más nem, hát az, hogy Csertői Aurél ült a kispadon, akit éppen Fehérvárról tanácsoltak el néhány hete… A vendégvédők csupán asszisztáltak a hazai akciókhoz, csak szemmel követték a labdát, bár úgy tűnt, néhányan még a szemüket is becsukták, olyan könnyedén jutott el a Fehérvár Rabóczki Balázs kapujáig. Aztán a félidő második felére magához tért a Sopron: Bagoly Gábor kétszer is fejjel veszélyeztetett, és Horváth András is telibe találta egyszer a lécet, de a vendégeknek szerencséje sem volt.

Kétgólos vezetésének tudatában a Fehérvár érthetetlen módon visszavett a lendületből, pedig az első negyedóra alapján alaposan megszórhatták volna a vendégeket.

A fordulás után is izgalmas lehetett volna a mérkőzés, ám azzal, hogy Terjék Lajos az 55. percben megszerezte a hazaiak harmadik gólját, „elrontotta” a találkozót. Ezzel a góllal minden eldőlt, hiszen a Sopron olyan volt, mint egy lufi – ki is durrant harmincöt perccel a vége előtt.

Hiába próbálta cserékkel frissíteni csapatát Csertői Aurél, ezen a Sopronon senki sem tud(ott) segíteni. A fehérváriak jól cseréltek, hiszen Nagy Dániel újabb lendületet hozott a játékba, jobb oldali előretörései után rendre pontosan adott középre, Sitku Illés csak magát okolhatja, hogy nem növelte góljai számát. A hajrában Feczesin Róbert szépíteni tudott, ám ez már nem osztott-szorzott.

A Fehérvár ezen a mérkőzésen az első félidő második részét leszámítva végig jobban futballozott ellenfelénél, megérdemelte a győzelmet. A Sopron azért veszített a Sóstói Stadionban, mert az elején jó húsz percig mintha a pályán sem lett volna, és mire magához tért, már kétgólos hátrányban volt, ez a lendületes Fehérvár ellen nagy luxus volt. A Fehérvár idei utolsó mecs-cséről talán sokat beszélnek majd, és ez elsősorban Mario Bozsicsnak köszönhető, aki varázslatos góljával felejthetetlenné tette a találkozót, amely önmagában sem volt rossz.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

---- 10. perc: Dajics bújt ki a védők gyűrűjéből, az alapvonal közeléből középre belőtt labdáját Sitku négy méterről jobbal lőtte a kapu bal oldalába.
1–0
16. perc:
Bozsics 18 méterről emelt kapura, a labda a lécről vágódott le, Sitku azonban öt méterről óriási gólhelyzetben a kapu fölé fejelt.
17. perc: Bozsics a kaputól 18 méterre, a jobbösszekötő helyéről a kinn álló Rabóczki felett jobbal a kapu bal felső sarkába lőtte a labdát.
2–0
22. perc:
Horváth András bal oldali szögletrúgása után Bagoly hét méterről fejelte kapura a labdát, amely a lécet súrolva hagyta el a játékteret.
29. perc: Horváth András a bal oldalról ívelte be a szögletet, Bagoly fejelte az ellenkező oldalról a bal alsó sarokra, a gólvonalon álló Julinho kirúgta a labdát.
31. perc: Szabó Tibor bal oldali átadását Horváth András 21 méterről, kapásból lőtte kapura, a labda a lécről vágódott ki.
55. perc: Bozsics remekül indította középen Terjéket, a csatár egy csellel leültette Siftert, majd ballal, tíz méterről Rabóczki mellett a kapu bal alsó sarkába lőtte a labdát.
3–0
70. perc:
Nagy Dániel jobb oldalról belőtt labdáját Bagoly röviden mentette, de Julinho 12 méterről kissé elhamarkodottan a kapu fölé lőtt.
76. perc: Sitku jobb oldali beadását Lattenstein fejelte kapura, Horváth Ferenc jobbal a kapu torkában állva fölé emelte a labdát.
77. perc: Julinho remekül indította Sitkut, aki 14 méterről a kimozduló Rabóczki mellett kevéssel a jobb alsó sarok mellé gurított.
78. perc: Szabó Tibor ugratta ki Feczesint, aki egyedült tört kapura, 12 méterről jobbal kapura lőtt, Sebőkről felpattant a labda, Feczesin azonban rácsapott és két méterről jobbal a kapu jobb oldalába lőtt.
3–1 ---- A hazai kapuban Sebők Zsoltnak lett volna dolga, ám vagy a soproni támadók hibáztak, vagy a kapufa segített neki. Julinho kiválóan teljesített, nagyon jó labdákkal hozta helyzetbe társait. A mérkőzés legjobbja a csodálatos gólt szerző és Terjék Lajost nagyszerű labdával helyzetbe hozó Mario Bozsics volt. A fehérvári támadók jól játszottak, Sitku Illés volt a legveszélyesebb. A másik oldalon Rabóczki Balázst csak a második gól miatt érheti némi kritika. A védelemből Bagoly Gábor dicsérhető, a középpályán Horváth András egyszer-egyszer veszélyes volt a fehérvári kapura, és igyekezett labdát szerezni. A csatárok közül Birtalan Botond mintha a pályán sem lett volna, indokolt a lecserélése,bár Sira István sem volt jobb. Feczesin Róbert az akarásáért és góljáért dicsérhető.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik