Repülőrajtot vett a bajnok Lyon

CSILLAG PÉTERCSILLAG PÉTER
Vágólapra másolva!
2006.08.06. 02:37
Címkék
Elkezdődött a francia bajnokság 2006–2007-es idénye, és az évad legnagyobb kérdése, hogy az elmúlt öt kiírásban diadalmaskodó Lyon vajon képes lesz-e hatodszor is a tabella élén zárni a bajnokságot. A címvédő nantes-i győzelmével megtette az első lépést a bravúr felé.
Gerard Houllier elégedett lehet
Gerard Houllier elégedett lehet
Gerard Houllier elégedett lehet
Gerard Houllier elégedett lehet
Gerard Houllier elégedett lehet
Gerard Houllier elégedett lehet

Azt nehéz lenne állítani, hogy a Lyon halálosan komolyan vette a rajtot, hiszen a Nantes-ban pályára lépő együttesből nem kevesebb mint kilenc válogatott játékos hiányzott, köztük olyanok, mint Gregory Coupet, Eric Abidal, Florent Malouda, Juninho Pernambucano, Tiago Mendes vagy Sylvain Wiltord. Ám mielőtt bárki azt gondolná, hogy valami titokzatos vírus söpört végig a lyoniakon, gyorsan le kell szögeznünk, hogy a távollét oka ennél sokkal kézenfekvőbb: a sztárok nemrég tértek vissza nyári szabadságukból, s még nem tudták felvenni a dolgos hétköznapok ritmusát.

A Gerard Houllier által pályára küldött tartalékos csapat tagjai azonban bebizonyították, hogy éles helyzetben is remekül megállják a helyüket: a gárda a nantes-i Nourdin Bukari gyors találatára még gyorsabb választ adott Karim Benzema révén, a második félidőben a friss szerzemény Sebastien Squillaci és Fred gólja pedig már a győzelmet jelentette a vendégek számára.

A nyertes csapat edzője a lefújás után „fiai” higgadtságával magyarázta a sikert:
„A nagyon erős Nantes-ot győztük le, sokat számított azonban, hogy a fontos helyzetekben mi voltunk nyugodtabbak – mondta Gerard Houllier. – Kicsit korán jött nekünk ez a meccs, több meghatározó játékosunk hiányzott, így a győzelem valóságos megkönnyebbülést jelentett számomra.”

A szombati mérkőzéseken sem Vadócz Krisztián, sem Rudolf Gergely nem szerepelt csapatában, az Auxerre-ben, illetve a Nancyban. S ha már magyar vonatkozású információk, s ha már a Nancy…

A Bölöni László edzette Monaco idegenben 1–0-ra kikapott a Nancytól. A csapatot alaposan megerősítették a nyáron, ide szerződött Jan Koller is, de úgy tűnik, még idő kell ahhoz, hogy a franciáknál megbecsült edző – immár Jámbor László erőnléti szakemberrel együtt – csodát tegyen Monacóban is.

Ligue 1, 1. forduló
Nantes–Lyon 1–3 (Bukari 2., ill. Benzema 3., Squillaci 64., Fred 88.)
Rennes–Lille 1–2 (Monterubbio 55., ill. Bodmer 8., A. Keita 41.)
Auxerre–Valenciennes 1–1 (Mignot 51., ill. Savidan 43.)
Bordeaux–Toulouse 2–0 (Samak 57., Faubert 88.)
Le Mans–Nice 1–0 (Grafite 16.)
Lens–Troyes 1–0 (Dindane 37.)
Nancy–Monaco 1–0 (Zerka 53.)
PSG–Lorient 2–3 (Frau 29, Pancrate 45., ill. Fiorese 32., 53., Szaifi 76.)
Saint-Etienne–Sochaux 1–2 (Piquionne 14., ill. Leroy 21., Ziani 75.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik