Majdnem száz pontig száguldott a Fehérvár

MOLNÁR CSABA, KIRIPOLSZKY TAMÁSMOLNÁR CSABA, KIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2006.03.25. 02:05
Címkék
Parádés játékkal, a látványra is figyelve győzte le az Albacomp a Lami-Véd Körmend együttesét a 22. forduló pénteki rangadóján.
Nem termett babér a körmendieknek az Albacomp elleni legutóbbi három találkozásuk alkalmával, ennek ellenére nem utazott esélytelenként Sabáli Balázs együttese Székesfehérvárra. A vasiak ugyanis négyes nyerősorozatból érkeztek, ráadásul e dicső széria felölelte a piros-feketék szombathelyi és paksi diadalát is. Ezekre a helyekre pedig általában nem győzni járnak az ellenfelek.

A Körmend kezdő ötösében szerepelt Andrew Hunter is, aki a Pécs elleni összecsapás óta sérüléssel bajlódó Trummer Rudolf helyét vette át a csapatban. Próbálkozott az elején az éjfekete kanadai becsülettel, ám nem sok sikerrel. Négyből semmi volt a találati aránya, pedig ha a dobásai bemennek, elléphetett volna vendéglátójától a Rába-parti alakulat. De miután nem sikerült, nagy árat fizetett érte.

A pontatlanul kezdő hazaiak ugyanis az első negyed közepére megtalálták a helyes ritmust, és ebben elévülhetetlen érdemei voltak Bencze Zoltánnak, aki betegsége miatt kihagyta a fehérváriak múlt szombati, MAFC elleni találkozóját. Használt a pihenés a válogatott centernek, aki egyrészt féken tartotta a kedden 34 pontig jutó Miroslaw Lopatkát, másrészt Hunterrel ellentétben pontosan célzott: hat középtávoli mezőnykísérletből jutott tíz pontig az első negyedben.

A szakasz végére kialakult hat-nyolc pontos különbséget az időközben becserélt Trummer két egymás után elengedett, habkönnyű triplával majdnem teljesen eltüntette, ám ezután meglódult az Albacomp. Egyrészt kiválóan védekezett a fehérvári csapat, másrészt a mostanában többször kritizált Rod Flowers láthatóan roppant mód igyekezett, Góbi Henrik pedig megfelelően helyettesítette az ekkor pihenő Benczét. Emellett beindult a hazai tüzérség is: Kámán Tamás szinte mindenhonnan betalált, csakúgy, mint Zoran Nisavics, és az önmaga igazi formáját addig keresgélő Jermaine Spivey. Így rohant a csaknem hibátlan hazai gárda majdnem húszpontos előnyig az első húsz perc végére. Statisztikailag ezt a száguldást szemléletesen támasztotta alá a számítógép által nyomtatott számsor 61–39-es dobószázalékbeli és 21–12-es lepattanóbeli különbségről tanúskodó adatsora. Mindkét halmazban az első szám a fehérváriaké. Külön kiemelendő az utóbbi rovatban Rod Flowers egy félidő alatt leszedett 10 lecsorgó labdája.

A második félidő első támadásából épp az amerikai erőcsatár állította be a húszpontos különbséget, amely után egyáltalán nem fékeztek le Fodor Péter tanítványai.

Miután játékba lendült, a fehér mezes albacompos Jermaine Spivey egyértelm?en a mezôny fölé nôtt
Miután játékba lendült, a fehér mezes albacompos Jermaine Spivey egyértelm?en a mezôny fölé nôtt
Danis Barna
Miután játékba lendült, a fehér mezes albacompos Jermaine Spivey egyértelm?en a mezôny fölé nôtt
Bár a vendégek még egyszer nekidurálták magukat, a hazaiak élvezték a játék minden másodpercét, és minden tekintetben kiszolgálták a közönséget. A száz pont ugyan nem jött össze az Albacompnak, de emiatt nem bánkódtak a fehérvári szurkolók, akik legutóbb az Atomerőmű elleni siker után ünnepelték így kedvenceiket.

Mestermérleg

Fodor Péter, az Albacomp edzője
Örülök, mert nagyon jól játszottunk. Az igazán jó játékosok a rangadókon nyújtják tudásuk legjavát. Úgy, ahogy ma a tanítványaim tették.

Sabáli Balázs, a Körmend edzője
Nem mindegy, ki ellen játszik az ember, nem tudtuk kivédekezni a fehérváriak támadásait. Menni kell tovább, és a következő meccsre kijavítani a hibákat.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

---- M ----
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik