Kibekkelték az emberhátrányt

BOTÁR LÁSZLÓ, SOMOGYI ZSOLTBOTÁR LÁSZLÓ, SOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2006.03.23. 01:35
Címkék

Bár a Sopron több mint egy félidőt emberelőnyben játszott, nem tudott nyerni a Honvéd ellen.
A sérült Giuseppe Signori nélkül is bizakodva tekintettek a soproniak az elhalasztott kupamérkőzés elé. Egyfelől azért, mert a tavaszi idénynyitón a fővárosban 3–0-ra legyőzték a kispesti csapatot, másrészt azért, mert egy esztendővel ezelőtt az elődöntőben találkozott ez a két együttes, és az a párharc is a soproniak sikerével ért véget. Bár meglehet, erre csak a nézők emlékeztek, hiszen az akkori gólszerzők közül egy sincs már a soproni csapatban (Szekeres Tamás Norvégiában futballozik, Bárányos Zsolt és Csordás Csaba a Vasas játékosa, Gojan Lazics pedig ma már ferencvárosi) és az akkori vezetőedző, Pintér Attila is messze jár már. Igaz, a két kispesti gólt jegyző Budovinszky Krisztián sincs már a piros-feketéknél – ő is a Ferencváros labdarúgója lett azóta.

Csaknem hasonló hadrendet választott a két csapat, és mintha a vendégek lettek volna bátrabbak. A fővárosiaknál ugyanis az előretolt Bozori Balázs mellett Genito amolyan visszavont csatárt játszott, az esélyesnek számító hazaiak viszont csak egyetlen támadót küldtek harcba. Dario Bonetti, a soproniak trénere úgy érezte, ez a meccs jó alkalom a kísérletezésre, így bemutatkozhatott a soproni csapatban Fleischhacker Miklós, aki veszélyes lövéssel nyitott, és bár utána nemigen lehetett észrevenni, mégis meglepőnek tűnt, hogy alig fél óra elteltével az edzője lehívta a pályáról. Nem ilyen bemutatkozásra számított... A kapuk gyakorlatilag nem forogtak veszélyben, így a meglehetősen eseménytelen mérkőzést igencsak feldobta, hogy Venczel Balázs minden átmenet nélkül akkorát rúgott a labdát amúgy a saját kapuja felé eltoló Demjén Gáborba, hogy azonnal kiállították. A piros lap felbőszítette a maroknyi kispesti szurkolótábort, amelynek tagjai a kezük ügyébe kerülő összes tárgyat a pályára hajítottak. Az addig is fegyelmezetten védekező Honvéd még szorosabbra húzta védelmét kapuja előtt, így a Matáv a szünetig nem tudott élni az emberelőnnyel.

Demjén Gábornak, a hazaiak egyik legtehetségesebb játékosának okos passza nyitotta meg a második félidőt, a fedezet később átkerült a bal oldalra, majd az idő előrehaladtával a csatársorba küldte az edzője. A kísérletezést az indokolta, hogy a Sopron nem tudott mit kezdeni az emberelőny-nyel, sőt, a játékrész elején csak a vendéglátók szabálytalankodtak. A 70. perc körül fütyülni kezdtek a hazai drukkerek, ez is jelezte, hogy a Sopron teljesen tanácstalanul futballozott. A kispestiek semmilyen veszélyt nem jelentettek Rabóczki Balázs kapujára, emberhátrányban ők maguk sem reménykedtek abban, hogy megannyi lehetőséghez juthatnak majd a soproni kapu előtt. Szervezett és fegyelmezett játékkal őrizték az eredményt.
Jó: Radu, Bagoly, ill. Kovács Z., Udvari Sz., Genito

Percről percre

4. perc: Cigan rávezette a labdát Tóth Ivánra, ki is cselezte, ám hosszan szöktette magát. A kispesti védők röviden mentettek, a labda az akciót kísérő Fleischhacker elé került, aki 12 méterről egyből lőtt, ám a labda elsuhant a kispesti kapu előtt.
21. perc: Cotan végzett el kisszögletet a jobb oldalról, a labdát ugyan röviden kapta vissza Cigantól, ám elvitte a rátámadó Genito mellett, majd 12 méterről, éles szögből kapura lőtt. Tóth Iván ujjheggyel tolta kapu fölé a léc alá tartó labdát.
34. perc: Venczel Balázs még a soproni térfélen kíméletlenül belerúgott Demjén Gáborba. Az eset után kisebb kakaskodás alakult ki, s végül Szabó Zsolt teljes joggal kiállította a vendégek labdarúgóját.
35. perc: Horváth András ugratta ki Cigant, aki a 16-os vonaláról egyből kapura lőtt, Tóth Iván látványos vetődést követően a mezőnybe ütötte a kapu jobb oldalába tartó labdát.
78. perc: László beadását követően Demjénről a labda a Honvéd kapujától tíz méterre Feczesin elé pattant, aki óriási gólhelyzetből a kapu fölé lőtt.
82. perc: Cotan jobb oldali szögletrúgása után óriási kavarodás alakult ki a kispesti kapu előterében, amely végén Bagoly hét méterről a jobb sarok fölé bombázott.

Bizonyítvány

Rabóczki Balázsnak nem volt dolga ezen a mérkőzésen. A védősorból leginkább László András kapcsolódott be a támadásokba. Luigi Sartor megsérült, de addig sem látszott rajta, hogy a soproninál sokkal jobb csapatokban is megfordult. A középpályán Demjén Gábor igyekezett, a csatárok nehezen voltak játékba hozhatóak. Az eredmény és az a tény, hogy majdnem egy órát emberhátrányban játszott a Honvéd, a vendégcsapatot dicséri. Mindenki becsületesen küzdött, közülük talán Udvari Szabolcsot emelhetjük ki a mezőny legjobbjaként. Genito többször okozott zavart a hazaiak védelmében, Venczel Balázs kiállítást eredményező belépőjére nincs magyarázat. Elöl Bozori Balázs kilátástalan harcot folytatott a védőkkel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik