Győzött a játék és a Körmend

MOLNÁR CSABA, KIRIPOLSZKY TAMÁSMOLNÁR CSABA, KIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2006.03.22. 01:34
Címkék
A decemberi pécsi mérkőzés és a lefújása után a körmendi szurkolók és Sztojan Ivkovics között történt affér miatt a szokottnál is nagyobb érdeklődés kísérte a pécsiek vendégjátékát. Szerencsére a meccsen a kosárlabda játszotta a főszerepet.
Sztojan Ivkovics sztoikus nyugalommal sétált be a Somogyi Béla iskola tornatermébe. „Nem zavar semmi, csak az, hogy szombat este óta elment a hangom, nem tudom, miért, lehet, hogy valami vírus, lehet, hogy megfáztam” – mondta.

A csarnokban persze nem virágfüzérek fogadták, de erre az előzmények ismeretében ő sem számított. „Itt legalább személyesen ismernek” – reagált a róla szóló rigmusokra a melegítés alatt.

A meccsen aztán a játék játszotta a főszerepet, ahogy minden érdekelt megígérte. Persze a küzdelem hevében akadtak fölugrálásra okot adó események, de ha túl közel futott valamelyik néző a kerítést jelképező drótokhoz, azonnal hat-nyolc rendező ugrott oda a megfékezésére.

A pályán a körmendiek elképzelései látszottak igazolódni, hiszen a csapatkapitány, Trummer Rudolf triplájával a harmadik percben öt ponttal megugrottak a hazaiak. Igaz, Csirke Ferenc azonnal válaszolt. A vasi nézőknek mégis volt okuk örömre: Ivkovicsot a körmendi nevelés, Grebenár Péter váltotta a pécsieknél, ám a palánk alatt ő sem tudott Miroslaw Lopatka útjába állni. A lengyel óriás a 9. percben már 12 egységnél járt, övéi pedig tízzel a vendégek előtt. A Pécs azonban nem adta fel. A szívósan küzdő baranyai együttes Orosz László centerpontjai után zárkózott föl, majd Csirke két triplája után ki is egyenlített. A házigazdákat Ferencz Csaba ugyancsak a 6.25-ös vonalon túlról lendítette át a holtponton, akik így hétpontos előnnyel vonulhattak a nagyszünetre.

Ez az előny aztán hamar tízpontosra hízott. Lopatka előbb gólpasszokkal szolgálta ki Vavra Pétert, majd maga is egyre gyakrabban fejezte be eredményesen a támadásokat. Vendégoldalon nem a pontok, hanem a személyi hibák gyűltek. Így csak ideig-óráig maradhattak a pécsiek a Körmend sarkában. A Kutasi Gergely triplái és Tezale Archie labdaszerzései után indított piros-fekete offenzívának aztán végképp nem tudtak ellenállni.

A végén volt ok az ünneplésre Körmenden – még Sztojan Ivkovicsot is megtapsolták.

Mestermérleg

Sabáli Balázs, a Körmend edzője
Az elején hamar utolért bennünket a Pécs, mert amikor viszonylag nagyobb előnyt szereztünk, néhányan a csapatjáték helyett az egyéni játékot választották. Később szerencsére túllendültünk ezeket a problémákon. Remélem, a nézőknek is tetszett a mérkőzés.

Völgyi Péter, a Pécs edzője
Támadásban és védekezésben is csak részben tudtuk megvalósítani elképzeléseinket. A nagyobb baj az volt, hogy a támadásainkat nem sikerült eredményesen befejeznünk, ezért kaptunk ki. ---- K ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik