Rosberg máris a sztárok közé tartozik

FARAGÓ ANDRÁS, az RTL Klub riportere jelenti SepangbólFARAGÓ ANDRÁS, az RTL Klub riportere jelenti Sepangból
Vágólapra másolva!
2006.03.18. 02:15
Címkék
Biztos sokan irigykednek, ha elárulom, hogy itt, Malajziában ezekben a napokban még éjjel sem esik 25 fok alá a hőmérséklet, napközben pedig a 37-38 Celsius sem ritka. Ez igazán jó hír a nyaralóknak, nem úgy a 8. Malajziai Nagydíjra Sepangba érkezőknek!
Nico Rosberg gyorsan szokja a sztárságot
Nico Rosberg gyorsan szokja a sztárságot
Nico Rosberg gyorsan szokja a sztárságot
Nico Rosberg gyorsan szokja a sztárságot
Nico Rosberg gyorsan szokja a sztárságot
Nico Rosberg gyorsan szokja a sztárságot
Nem kell csodálkozni azon, hogy a pilóták többségének csütörtökön nemigen akaródzott a pályára rohanni. Kivételek persze mindig vannak.
Ezen kivételek élére kívánkozik a világbajnoki címvédő Fernando Alonso, aki a többieket jócskán megelőzve mérnökeivel már reggel fél 10-kor (a délután fél négykor, utolsóként befutó Michael Schumacher ekkor még valószínűleg jóízűen aludt) megkezdte szokásos pályabejárását – ami Sepangban több mint 5.5 kilométert jelent.

De térjünk egy kicsit vissza az időjárásra, amely szinte mindent meghatároz ezen a hétvégén. Az általában nyüzsgő paddock most viszonylag csendesnek tűnik, mivel mindenki (értsd: pilóták, csapatvezetők, szóval aki számít) a légkondicionált és a külső szemlélődők (értsd: újságírók, tévések, stb.) elől elzárt helyiségekben üldögélnek, és a legritkább esetben dugják csak ki az orrukat a forróságba.

A pénteki és a szombati szabadedzések után következhet a már Bahreinben is igen izgalmasra sikerült kvalifikáció, amely a szakértők és a szurkolók szimpátiáját is elnyerte. „A nagyközönség jól szórakozott, az anyukám viszont nagyon izgult az új szisztémájú időmérő miatt, ám a végére ő is megbarátkozott vele!” – árulta el Jenson Button. Abba bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha Button mamának nem tetszik a rendszer…
Az új kedvenc vitathatatlanul Nico Rosberg, az ifjú titánt körülvevő tömeget még az sem zavarta meg, hogy a fiatalember Sepangban a péntek délutáni szabadedzésen csupán a 21. időt autózta. Lesz ez még jobb, sokkal jobb!

Nicónak volt honnan tanulnia a „szakmát” hiszen édesapja Keke Rosberg, a Formula–1 1982-es világbajnoka, aki itt, Malajziában a helyszínen szemmel tartja a fiát (és egyben ügyfelét, mivel a papa egyben Nico menedzsere is). Az idősebb Rosberg az előző „pártfogoltjából” világbajnokot nevelt – őt úgy hívták, Mika Häkkinen. Most Nicón a sor.

Keke Rosberg egyébként azt is bizonyította a paddockban, hogy nem minden azonos nemzetiségű rajong egymásért a száguldó cirkuszban, ugyanis a szintén finn, szintén korábbi F1-es pilóta Mika Salóval sehogyan sem akart összeállni, még egy fénykép erejéig sem.
Az időmérő közeledtével érezhetően nőtt a pilótákban a feszültség, amit egyesek zenehallgatással (Fernando Alonso), mások csöndes szunyókálással (naná, hogy Kimi Räikkönen!), megint mások csajozással (Vitantonio Liuzzi, aki szerintem az egész mezőny legnagyobb nőcsábásza, pedig erre a címre többen is pályáznak) próbáltak levezetni.

Más-más típusú fiúk ők, ám a szemvillanásokból és az összemosolygásokból látszik, hogy a mérkőző felek tisztelik és elismerik egymást, én bizony egy lyukas ringgittel (ez az itteni pénznem) sem fogadnék senkire – a Malajziai Nagydíj végeredménye szinte megjósolhatatlan.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik