Ennél még a páholyban is több kell

B. A., H. B., S. J.B. A., H. B., S. J.
Vágólapra másolva!
2006.03.14. 00:44
Címkék
A KEK-negyeddöntő vasárnapi, győri csatáját még hétfőn is éles kritikával kommentálta Róth Kálmán, a Besancon ellen tíz góllal nyerő Graboplast ETO edzője.
Balogh Beára (fehérben) Kaproncán óriási feladat vár a hét végén
Balogh Beára (fehérben) Kaproncán óriási feladat vár a hét végén
Mirkó István
Balogh Beára (fehérben) Kaproncán óriási feladat vár a hét végén
Balogh Beára (fehérben) Kaproncán óriási feladat vár a hét végén
Balogh Beára (fehérben) Kaproncán óriási feladat vár a hét végén
Mirkó István
Balogh Beára (fehérben) Kaproncán óriási feladat vár a hét végén

„Felbosszantott, hogy nem azt csinálták a lányok, mint amit megbeszéltünk – mondta a mester. – A Besanconról kapott felvételek elemzése alapján kidolgoztuk a taktikánkat, csapatom viszont könnyedség helyett könnyelműen kezdett, fegyelmezetlenül játszott. Nem őrizte a franciák erősségeit, Pecqueux-Rolland és Chebbah hét, illetve nyolc gólt lőtt. A mérkőzés előtt külön felhívtam a lányok figyelmét a dán játékvezetők felfogására, arra, hogy a szélsők kerüljék a szabálytalanságokat. Nem volt foganatja.”

A kétszámjegyű győzelemmel persze elégedett volt Róth Kálmán, és azt mondta, ha a mérkőzés előtt közlik, hogy tízzel nyer a csapata, gondolkodás nélkül elfogadja. „Bosszant, hogy a valós tudásuknak csak a hatvan százalékát adták ki magukból a lányok – folytatta. – Nagyobb különbségű is lehetett volna a győzelmünk. A visszavágón felszínre kell hozni a tartalékainkat, úgy kell pályára lépnünk, mintha nem lenne előnyünk.”

A magyar együttesek közül a legnehezebb helyzetben az EHF-kupa-győztes Cornexi-Alcoa várja a visszavágót, mert itthon két góllal kikapott a horvát Podravkától.

„Nagyon jó csapattal találkoztunk – mondta Szabó Edina edző. – Sajnálom, hogy az első félidőben nem tudtuk megfogni a meccset, pedig volt rá lehetőségünk. Amíg a taktikánkat fegyelmezetten sikerült megvalósítanunk, addig nem volt gond, de amikor lehetőségünk adódott az előnyszerzésre, többször is elvesztettük a labdát, s gyerekes hibákkal hoztuk magunkra Kaproncát, amely átvette a vezetést, majd fizikailag felőrölt bennünket. Egy kicsit önmagunkat vertük meg. Tíz eladott labda és tizenegy technikai hiba túl sok. Szó sincs róla, hogy föladnánk a csatát. Mindent elkövetünk a továbbjutásért.”

Vasárnap este a DVSC–Metz (20–16) EHF-kupa-mérkőzés után sokáig ünnepelte kedvenceit a Loki-tábor. A debreceni csapat főleg a harcosságával érdemelte ki a vastapsot. Bíró Imre tanítványai főként védekezésben nyújtottak átlagon felülit, ehhez jött Tatjána Vorozscova extra kapusteljesítménye. A mindössze 16 kapott gól remek alapja lehetett volna a fölényes győzelemnek, ám a debreceniek támadójátéka messze volt a tökéletestől, ráadásul tucatnyi magyar ziccer maradt ki. Bíró Imre, a hajdúságiak edzője: „A visszavágón akkor lehet esélyünk, ha kevésbé görcsösen támadunk, s kilépésekkel meg tudjuk állítani a védelmi falunkra rontókat.”
Az FTC mindössze egygólos hátrányba került a dán Gudme otthonában. Németh András edző elmondta: együttese kitett magáért, jól küzdött, ugyanakkor a szombati visszavágón sem számíthat könnyű csatára.

Anját eltiltották
A dán szövetség után az EHF is eltiltotta a kispadról a gátlástalan Anja Andersent, a női BL-címvédő Slagelse edzőjét, a hajdani klasszis játékost, aki az egyik bajnoki mérkőzésen botrányosan viselkedett a bírókkal. A dánok egyéves kihagyásra ítélték őt, az európai szövetség eltiltása pedig június 30-ig szól, és már hétfőn este, a Viborg–Slagelse BL-negyeddöntőben életbe lépett. Andersen ezek után nem állhat a szerb válogatott élére sem a románok elleni Eb-selejtezőn.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik