Sárba tiporják a játékot

A. B., V. Gy.A. B., V. Gy.
Vágólapra másolva!
2006.03.09. 01:03
Címkék
Továbbra is kérdéses, hogy a hét végén lesz-e teljes forduló, ugyanis a kiszámíthatatlan időjárás miatt már nagy kár keletkezhet néhány stadionban, többek között a pénteki bajnokinak elvileg otthont adó, egyébiránt kiváló minőségű pápai pálya állapota is sokat romolhat. A liga úgy határozott, minden esetben a játékvezető dönt, hogy lejátszhatják-e az adott mérkőzést.
Dubraviczky Attila vasárnap a Fradi-pályán küldte öltözôbe a csapatokat
Dubraviczky Attila vasárnap a Fradi-pályán küldte öltözôbe a csapatokat
M. Németh Péter
Dubraviczky Attila vasárnap a Fradi-pályán küldte öltözôbe a csapatokat
Dubraviczky Attila vasárnap a Fradi-pályán küldte öltözôbe a csapatokat
Dubraviczky Attila vasárnap a Fradi-pályán küldte öltözôbe a csapatokat
M. Németh Péter
Dubraviczky Attila vasárnap a Fradi-pályán küldte öltözôbe a csapatokat
Szerdán már beszámoltunk arról, hogy a pápai Perutz-stadion játékterét a hét vége óta több centiméteres fagyott hóréteg borítja, amelynek az eltávolítása rendkívül nehéz. Ráadásul az előrejelzések szerint a térségben újabb jelentős csapadék várható a péntek esti kezdésig, vagyis tovább romlik a talaj minősége. Nemrég 50 millió forintért újították fel a pályát, s a mostani kár újabb nagy kiadásra kényszerítheti a klub főszponzorát, a stadion üzemeltetőjét, a helyi önkormányzatot. Ha zord időjárási viszonyok között – nagy mennyiségű csapadék esetén – megrendeznék a pénteki bajnokit, akkor csak 5-10 milliós ráfordítással lehetne helyrehozni a gyepet.

Pápán egyébként nagy a várakozás, hiszen a Ferencvárosnak a környéken is sok szurkolója van. A januárban a Lombardhoz szerződő Szűcs Lajos hosszú idő után először védene egykori csapata, s egyik legjobb barátja, Lipcsei Péter ellen.

„Figyeljük az előrejelzéseket, s persze szeretnénk jó pályán, jó körülmények között játszani – mondta Lipcsei Péter. – A pápai pálya a legjobbak közé tartozik az országban, Gellei Imre vezetőedző azonban figyelmeztetett mindenkit, a meccsre koncentráljunk, ne pedig az időjárási jelentésekre. Szeretnénk futballozni, és persze nyerni. Lélekben már ráhangolódtam a mérkőzésre és arra is, mit teszek majd, ha a barátommal, Szűcs Lajossal állok szemben. Ha helyzetbe kerülök, szabadot vagy tizenegyest rúgok, azon leszek, hogy túljárjak Lajos eszén, de a részletekbe azért nem mennék bele… Nem lesz könnyű, hiszen úgy ismerjük egymást, mint a tenyerünket.”

A Duna TV is készül az esetleges halasztásra, ugyanis mindenképpen közvetíteni szeretne: szóba került, hogy a listavezető Újpest és a REAC összecsapása kerülne képernyőre, de az újpestiek nem vállalták, hogy egy nappal korábban futballozzanak, s a Kaposvári Rákóczi– Csőszer FC Tatabánya mérkőzés sem lesz pénteken.

De ha már halasztás, nem elhanyagolható kérdés: ki állja az utazó csapat költségeit? Lássunk egy példát! Vasárnap az MTK-hoz látogat a Debrecen, az út oda-vissza 450 kilométer. Tekintettel arra, hogy a Formula-1-es közvetítés miatt a szokásosnál később (14.30 órakor) kezdődik a bajnoki, a Debreceni VSC vezetői úgy döntöttek, hogy a csapat csak a mérkőzés napján utazik a fővárosba. A pontos érkezés azonban természetesen még nem jelent garanciát arra, hogy le is játsszák a forduló utolsó találkozóját.

„Ha a játékvezető úgy dönt, hogy a pálya talaja alkalmatlan a játékra, nincs mit tenni, elhalasztják a meccset – mondta Szilágyi Sándor, a Debreceni VSC ügyvezetője. – Szerencsére pillanatnyilag erről szó sincs, úgy tudom, a Hungária körúton eltakarították a havat a pályáról. Ha a félelmünk mégis beigazolódna, s az időjárás, a hó és az eső az utolsó pillanatban keresztülhúzná a számításokat, kártérítést senkitől sem kapunk. Az utazás tisztán a vendégklub költsége, ha kár ér minket, azt senki sem kompenzálja. Egyszerűen elbukjuk az adott összeget, hiszen a helyszínre később vissza kell térnünk. Egyébként nincs ebben semmi rendkívüli, sohasem szabályozták ezeket az eseteket, s azt hiszem, nem is fogják. Mert hát ki más állná a számlát?!” ---- M ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik