Markus Babbel nem tér vissza

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2002.07.27. 20:31
Címkék
A német szempontból váratlanul jó eredménnyel, ezüstéremmel zárult világbajnokság után több játékos is elgondolkozott a válogatottal kapcsolatos jövőjéről. Thomas Linke és Christian Ziege például bejelentette: legalább a 2004-es Európa-bajnokságig Rudi Völler csapatfőnök rendelkezésére áll, és bizony a 2000-es Európa-bajnokság után elköszönő Markus Babbel is felvetette a visszatérés gondolatát. A Liverpool védője, aki a közelmúltban épült fel a Gullian-Barre-szindróma nevet viselő betegségéből, úgy nyilatkozott, hogy vésztartalékként bármikor szívesen csatlakozik a kerethez.
Babbel csak a klubcsapatában játszik (Fotó: afp)
Babbel csak a klubcsapatában játszik (Fotó: afp)
Babbel csak a klubcsapatában játszik (Fotó: afp)
Babbel csak a klubcsapatában játszik (Fotó: afp)
Babbel csak a klubcsapatában játszik (Fotó: afp)
Babbel csak a klubcsapatában játszik (Fotó: afp)
Most azonban kiderült: mindez csak pillanatnyi fellángolás volt, Babbel a németalföldi tornával lezárta a válogatottbeli karrierjét. "Soha többé nem lépek pályára a német csapatban. Már nem szórakoztatna egy válogatott meccs, elfogyott minden motivációm” – jelentette ki a bekk, aki egy hete, a Le Havre elleni edzőmérkőzésen tért vissza a súlyos betegségét követően.
Mondhatnánk, a 2004-es, portugáliai Eb ösztönözhetné Babbelt, ám a védő szinte azonnal cáfolta mindezt. "A 2004-es kontinenstorna nem izgat, semmiféle izgalmat sem okoz nekem, mert 1996-ban már voltam Európa-bajnok. És hogy mi a helyzet a 2006-os, hazai világbajnoksággal? Addigra én már túl öreg leszek” – vélte Babbel. Az egyik legjobb német emberfogónak tartott játékosnak semmiképpen sem lenne könnyű dolga, ha mégis megpályázna a Nationalelfbe kerülést. Csak ízelítőképp: többek között Nowotnyval (a felépülése után), Linkével, Metzelderrel, Kehllel és Ramelow-val kellene megküzdenie a helyekért.

Szintén védőt érintő hír, hogy a Hertha BSC továbbra is teszteli a brazil Nenét. A június 29. óta Berlinben tartózkodó futballista próbaidejét újabb tíz nappal meghosszabbították, a Gremio hátvédjének ennyi idő alatt kell meggyőznie Huub Stevenst arról, hogy neki helye van a berlini csapatban. (A hosszabbításra azért volt szükség, mert Nené egy húzódás miatt nem tudta teljes intenzitással végigdolgozni a Hertha kapruni edzőtáborát.) Ha sikerrel jár, akkor Luizao, Alex Alves és Marcelinho után ő lehet Király Gábor és Dárdai Pál negyedik brazil csapattársa.
A belga Joris Van Houtnak viszont már van új kenyéradója, méghozzá a Mönchengladbach. A huszonöt esztendős csatár az Anderlechttől 500 ezer euró ellenében igazol a "csikókhoz”, akikkel egyéves szerződést köt. Érdekesség, hogy tíz nappal ezelőtt Van Hout még nem tudott dűlőre jutni a mönchengladbachi vezetőkkel, és azt mondta, inkább marad Brüsszelben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik