B. Á. 2020.04.07 19:46 Frissítve: 2020.04.07 19:56

Válogatott: Profitálhatunk a későbbi időpontból – Sallai

Az MLSZ kedd este tette közzé Facebook-oldalán a videót, amelyben a Freiburg magyar válogatott játékosa, Sallai Roland válaszolta meg a Szurkolói Klub tagjainak legérdekesebb kérdéseit.

Sallai Roland immár maga mögött hagyta a sérülést (Fotó: Török Attila)

 

 
Sallai Roland: A futballnál is van fontosabb
Sallainak már meccs közben elment a hangja; beérné Szalait

A magyar válogatott március 26-án Bulgária vendége lett volna Szófiában, majd a párharc győztese öt nappal később az izlandi–román összecsapás nyertesét fogadta volna, immár az Eb-részvételért, ám a világméretű koronavírus-járvány miatt a halasztás mellett döntöttek, s egyelőre nem lehet tudni, mikor pótolják be a találkozókat.

„Románia ellen mindig óriási presztízs pályára lépni, jó érzés lett volna, de előtte még van egy nagyon fontos, bolgárok elleni mérkőzésünk, ezt a célt kell először teljesítenünk, utána beszélhetünk a következő mérkőzésről.”

„A válogatott profitálhat a későbbi időpontból, néhány játékos különböző okok miatt nem játszhatott volna márciusban. Ők visszatérhetnek, formába lendülhetnek, és ha mindenki játékban van, akkor lehet esélyünk az Eb-re való kijutásra.”

Sallai klubcsapata, a Freiburg 25 fordulót követően a nyolcadik helyen áll a Bundesligában, ám a magyar futballista bízik benne, hogy akár az európai kupaszereplésért versenyben lehet a csapat.

„A jelenlegi kiírásban a kupaindulás is benne lehet a pakliban a Freiburggal, jó idényt futunk szerencsére, viszont a legfőbb cél a bennmaradás, ezért küzdünk évről évre” – mondta a 22 éves játékos, aki azt is elárulta, többször is összekeverték már a nevét a Mainzban futballozó Szalai Ádáméval.

És hogy mi volt eddigi pályafutása mélypontja?

„A legutóbbi sérülésem (meg kellett műteni a hasfalát, emiatt Sallai több hónapot kihagyott – a szerző). Sohasem volt még ilyen súlyos sérülésem, pláne műtétem. Szerencsére olyan emberek vettek körül, akik biztattak, hittek bennem, és pozitívan próbáltak hozzáállni az egészhez, így könnyebb volt átvészelni ezt a nehéz időszakot.”

2020.11.28 08:06:33

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Nem győzöm hangsúlyozni, nem az számít, hogy én egyenlítettem Izland ellen.”

2020.11.27 23:05:43

Magyar válogatott CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ismerősöm mondta, hogy amikor az igazgató úr fiától megkérdezte, hogy van mostanában az öreg, nézi-e a mérkőzéseket, azt a választ kapta: mióta a magyarok nyernek, már a gyógyszerét sem veszi be...

2020.11.27 08:32:59

Magyar válogatott CSILLAG PÉTER

Az 1964-es és az 1968-as olimpiai bajnok válogatott szakvezetője a magyaróráin is nyomot hagyott.

2020.11.26 23:29:23

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Maradnia kell a kispadon!

2020.11.25 22:15:43

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A 6:3 csodája az ugyanis, hogy az említett törvényt fölülírhatja bennünk. Rájöhettünk: ama meccsnek számos részlete több évtized múltán is ámulva és tanulsággal nézhető.