MTI
M. B.
2023.10.02 11:23 Frissítve: 2023.10.02 12:02

Válogatott: Óriási lenne, ha az idény végéig bemutatkozhatnék – Mocsi

Mocsi Attila, a török élvonalban szereplő Rizespor labdarúgócsapatának játékosa úgy gondolja, „óriási dolog lenne”, ha a szezon végéig bemutatkozhatna a Marco Rossi vezette magyar válogatottban.

Mocsi Attila (Fotó: Caykur Rizespor)

A Győri ETO utánpótlás akadémiáján nevelkedett labdarúgó tavaly szeptemberben kapott először meghívót a nemzeti csapatba, de még nem volt alkalma játszani a válogatottban. Az M1 aktuális csatornának nyilatkozva megemlítette, már többször kérdezték tőle, ezzel kapcsolatban mire számít.
   
„Ez a szövetségi kapitány döntése. Nekem mindennap azért kell dolgoznom a klubomban, hogy ha elmegyek a válogatotthoz, akkor száz százalékot tudjak adni. Hogy mikor jön el az én időm, azt jelen pillanatban nem tudom megmondani. Ugyanúgy kell dolgoznom, ha most a szerbek ellen, ha a következő hónapban a bolgárok ellen. De lehet, hogy csak egy év múlva, teljesen mindegy, az a lényeg, hogy akkorra készen álljak a feladatra és megoldjam” – hangsúlyozta a magyar védő. Hozzátette: „óriási dolog lenne számomra, ha a szezon végéig be tudnék mutatkozni a válogatottban”.
   
A 23 éves magyar futballista augusztus végén góllal mutatkozott be új csapatánál, és azóta a Rizespor összes mérkőzésén kezdőként lépett pályára. Együttese három győzelemmel, két-két döntetlennel és vereséggel a húszcsapatos bajnokság nyolcadik helyén áll, melynek legjobb két alakulata szerepelhet a idény végén a Bajnokok Ligája selejtezőjében.  
   
„A BL-induló hely (elérése) nagyon nehéz, hiszen itt van a Fenerbahce és a Galatasaray, amely nagyon komoly minőséget képvisel. Mögöttük ott van még a Besiktas és a Trabzonspor is, de nagyon bízom benne, hogy ez a sor a Rizesporral fog folytatódni, és akkor mindenki nagyon büszke lesz” – mondta Mocsi Attila. Ugyanakkor kiemelte, ennyire nem szeretne előre tekinteni, mivel meccsről meccsre kell haladniuk a kitűzött cél elérése felé. Személyes céljai között említette, hogy szeretne stabil játékosa lenni a Rizespornak, és minél több játékperccel segíteni csapatát.

2023.12.09 00:03:35

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Elődeink elképesztő érzelmi és gondolati gazdagsággal, a szavakkal is művészien bánva, de azokkal öncélúan – a valós tartalom hiánya elfedésének szándékával – sohasem bűvészkedve írtak. Tudtak emelkedettek lenni, de bizony földbe döngölni is. Manapság elképzelhetetlen éllel, iróniával metsző kritikákat fogalmaztak meg. Olykor eltűnődöm azon, hogyan merészelték? Ilyen hatalmasak, erősek, bátrak voltak? Aztán arra jutok, nem, hanem ilyen hitelesek.

2023.12.07 22:22:08

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Gulácsi ebbe az interjúba beletette a szívét-lelkét.

2023.12.05 16:53:54

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Úgy gondolkodtam, egykori tulajdonos-főszerkesztőnk, Vadas Gyula is fontosnak tartotta volna a helyemben, hogy ott legyen a Tuttosport díjátadó ünnepségén.

2023.12.02 23:31:19

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Most nem kellett 67 évet várni, hogy újra játszhassunk a németekkel.

2023.11.28 16:53:54

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A szerző tétele, hogy míg a magyarok nem voltak restek tanulni mástól (a Lánchidat megvalósító Széchenyi István dicsérete az első fejezet), addig az angolok nagyságukra büszkén, „fényes elszigeteltségben” ültek a fenekükön, a felsőbb osztályok által amúgy sokáig lenézett futballjátékot illetően is. Jólesik e reánk nézvést hízelgő gondolat.