nemzetisport.hu 2013.05.14 10:15 Frissítve: 2015.03.04 01:19

Válogatott: Egervári meghívja Lovrencsics Gergőt - sajtóhír

A lengyel przegladsportowy.pl beszámolója szerint Egervári Sándor szövetségi kapitány meghívja a magyar válogatottba a Lech Poznań szélsőjét, Lovrencsics Gergőt.

 

Lovrencsics Gergő teljesítményére Egervári Sándor is felfigyelt (Fotó: lechpoznan.pl)

A Lombard Pápa kölcsönjátékosaként a Lech Poznanban szereplő, és az elmúlt hat bajnokiján öt gólt szerző Lovrencsics Gergő meghívót kap Egervári Sándor szövetségi kapitánytól a június 6-i, Kuvait elleni hazai válogatott mérkőzésre – legalábbis erről ír a lengyel Przeglad Sportowy internetes oldala, a przegladsportowy.pl.

A forrás szerint a magyar szövetségi kapitány már közölte a klubbal, hogy számít a magyar támadóra, akit a Legia Warszawa elleni szombati idegenbeli bajnoki rangadón élőben is megnéz a szakember. Ez a találkozó egyébként duplán fontos lehet Lovrencsics számára, hiszen csapata négy fordulóval a bajnokság vége előtt mindössze két ponttal van lemaradva a listavezető Legiától.

Az MLSZ hivatalos honlapja annyit erősített meg a nap folyamán, hogy Lovrencsics játékát valóban megtekinti Egervári Sándor szövetségi kapitány.

Lovrencsics gólja a Widzew Lódz ellen 2:45-től látható


„Az az álmom, hogy egyszer debütálhassak a nemzeti csapatban. Mindenekelőtt sokat kell dolgoznom ezért, és remélem, hogy ennek meglesz az eredménye – mondta a válogatottsággal kapcsolatban korábbi nyilatkozatában a nemzeti színekben még utánpótlás szinten sem szereplő Lovrencsics, aki a riválisaira is kitért. – A támadóalakzatban a bal szélen Dzsudzsák Balázs futballozik, középen Hajnal Tamás, a jobb oldalon pedig Koman Vladimir, ő lehet a közvetlen vetélytársam.” 

Lovrencsics 23 bajnokin játszott, hat gólt és négy gólpasszt jegyzett a Lechben. A lengyel csapatnak a szezon végéig kell jeleznie a Lombard Pápa felé, hogy opciós jogát érvényestíve végleg megvásárolja-e a támadó játékjogát.

Lovrencsics tíz méterről lőtt a kapu közepébe a Zaglebie Lubin ellen


2021.09.13 19:04:52

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Az egyetlen magyar aranylabdás futballistára néhány góljának felidézésével emlékezünk.

2021.09.14 21:26:46

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Volt idő, amikor szinte naponta együtt utaztunk a metrón a ma nyolcvan esztendeje született Albert Flóriánnal. Ő a Fradi-pályára ment, én a szerkesztőségbe. Beszélgettünk sok mindenről, de hiába éreztem, hogy elfogad, éppen olyan elfogódottság volt bennem, mint amikor egy kisgyerek találkozik az ideáljával.

2021.09.13 15:06:13

Magyar válogatott MILITÁR IVÁN

VIDEÓS ELEMZÉS. Válogatott tanulságok és az előrelépés lehetőségei a szeptemberi vb-selejtezők fényében.

2021.09.10 09:15:11

Magyar válogatott SZABÓ GÁBOR

Közeledett az olaszországi világbajnokság, és küszöbön állt az angolok elleni budapesti mérkőzés, amelyet okkal illethetünk a hiánypótló jelzővel.

2021.09.08 23:28:49

Magyar válogatott S. T. J.