U17-es Eb-sel.: legyőztük a szlovákokat, még van esély az Eb-re

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.03.30. 18:00
null
A szlovákokat legyőzte szerdán a magyar U17-es válogatott, de ez is kevés lehet az Eb-hez (Fotó: MLSZ)
Az U17-es magyar labdarúgó-válogatott 3–1-re legyőzte Szlovákiát a hollandiai Udenben az elitkörös selejtező utolsó fordulójában, ezzel megszerezte a csoport második helyét. Szélesi Zoltán csapatának még van esélye, hogy kijusson a kontinenstornára.

 

Magyar–szlovák, görög–holland – ez volt az U17-es Eb-elitkörös selejtező párosítása
szerdán, az utolsó fordulóban.

A szabályok szerint a nyolc csoportelső, valamint a hét legjobb csoportmásodik jut ki a tornára. A magyar válogatott az első helyet már nem szerezhette meg, de a második még meglehetett a szlovákok elleni győzelemmel.

Nos, Szélesi Zoltán csapata 3–1-es győzelmet aratott, és mivel a görög–holland csata döntetlennel ért véget, a magyar együttes a második helyen végzett az A jelű kvartettben.

A csoportmásodikok sorrendjének kialakításánál csak az első és a harmadik helyezettek elleni meccsek eredményét veszik figyelembe, és ebben a tekintetben a magyar válogatott nem áll túl jól. Az elsőként végző hollandoktól 2–0-ra kikaptunk, a harmadik görögökkel 1–1-re végeztünk, így mínusz kettes gólkülönbséggel egy pontot viszünk az összevetésbe. Sajnos hat csoportmásodik is jobb a magyar válogatottnál, mert legalább három pontot szereztek.

A 6. csoport (Olaszország, Ukrajna, Koszovó, Lengyelország) küzdelmeit április második felében rendezik meg, az ottani leendő másodiknak a miénknél rosszabb mérleget kell produkálnia, hogy Szélesiék jussanak ki az Európa-bajnokságra.

U17-ES EB-SELEJTEZŐ, ELITKÖR, 3. FORDULÓ
SZERDA
MAGYARORSZÁG–Szlovákia 3–1
Magyar gólszerzők: Lisztes Krisztián (3.), Komlósi Bence (24.), Pesti Zoltán (62.)
Görögország–Hollandia 0–0
Az A-csoport végeredménye: 1. Hollandia 5 pont (3–1), 2. Magyarország 4 (4–4), 3. Görögország 3 (2–2), 4. Szlovákia 2 (3–5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik