BABJÁK BENCE (ZÁGRÁB) 2017.05.02 17:41 Frissítve: 2017.05.02 18:20

U17-es Eb: „Minden meccsre úgy készülök, rajtam múlik a győzelem”

Kedden a szerdai meccs időpontjában, délután kettőkor edzett a magyar válogatott, mégpedig  az alacsonyabb osztályban szereplő zágrábi csapat, az NK Spansko pályáján. A Franciaország elleni nyitó meccs utolsó edzését este közös megbeszélés követte, az utolsó taktikai eligazítás szerdán, délelőtt fél tízkor lesz. Háromnegyed tizenegykor aztán a válogatott busza elindul a nagygoricai stadion felé.

Ásványi Balázs felkészült az Európa-bajnokságra (Fotó: mlsz.hu)

„Erős ellenféllel kezdünk, de felvesszük a kesztyűt – mondta Ásványi Balázs, a magyar válogatott kapusa. – A helyzetkihasználás döntő lehet a franciák ellen, élnünk kell a lehetőségekkel, s a védekezésben nem hibázhatunk. Ha mentálisan erősebbek leszünk, bármi megtörténhet.”

Attól mindenesetre aligha kell tartania a Puskás Akadémia játékosának, hogy unatkozik majd szerdán, a védelem mögötti utolsó bástyaként kulcsszerep hárulhat rá a találkozón.

„Minden meccsre úgy készülök, hogy sok lövést kell védenem, hogy rajtam múlik a győzelem, de persze mindenkinek az lenne a legjobb, ha az ellenfél minél kevesebb alkalommal jutna el a kapunkig. Fontos az első meccs, szeretnénk jól kezdeni a tornát. Az esetleges jó teljesítménnyel a riválisoknak is üzennénk, hogy mi is itt vagyunk, és számolniuk kell velünk.”

A játékosok között természetesen téma a meccs, ám rossz értelemben vett feszültségnek nem volt jele a napokban.

„Ugyanúgy készülünk, mint a többi találkozóra. Magamon és a társaimon sem érzem, hogy a drukk esetleg görcsösségbe csapna át. Bízom magunkban.

Szélesi Zoltán szövetségi edző nyilatkozatát ide kattintva olvashatja el.

AZ U17-ES MAGYAR VÁLOGATOTT 18 FŐS SZŰK KERETE
KAPUSOK: Ásványi Balázs
(Puskás Akadémia), Oroszi István (FTC)
VÉDŐK: Kovács Krisztián (ETO FC Győr), Opavszky Balázs (Vasas), Mocsi Attila (ETO FC Győr), Arday Dominik (Vasas), Bolla Gergő (Illés Akadémia), Majnovics Martin (Mattersburg – Ausztria)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Csonka András (FTC), Szoboszlai Dominik (Salzburg – Ausztria), Schön Szabolcs (Ajax – Hollandia), Kiss Tamás (Illés Akadémia)
TÁMADÓK: Szerető Krisztofer (Stoke City – Anglia), Csoboth Kevin (Benfica – Portugália), Tímári Norman (Puskás Akadémia), Bencze Márk (Vitesse – Hollandia), Szendrei Norbert (Honvéd-MFA), Torvund Alexander (Vasas)

A magyar válogatott programja
Május 3.: Magyarország–Franciaország, Nagygorica, 14 óra
Május 6.: Magyarország–Skócia, Zágráb,16 óra
Május 9.: Magyarország–Feröer, Zágráb, 16 óra

A Nemzeti Sport Online a magyar válogatott összes Európa-bajnoki mérkőzéséről élő, szöveges tudósítással jelentkezik!

A torna adatbankját itt tekintheti meg!

 

2021.01.14 23:34:16

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Ilyenkor persze mindent rózsaszín köd borít.

2021.01.11 09:56:13

Magyar válogatott L. PAP ISTVÁN

„Isten hozta! Isten tartsa! Isten vezérelje Nagyméltóságodat, a magyar kultúra legfőbb őrét és a magyar sport hivatott vezérét!”

2021.01.10 21:11:11

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Amikor ismeretlenek állítanak meg az utcán, hogy köszönik az élményt, az bizony jó érzés.”

2021.01.02 21:44:58

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Szoboszlai Dominik és Gulácsi Péter egyaránt méltó a dobogóra.