Válogatott: ettől féltek Bukarestben – Stefan bemutakozott az U20-as magyar csapatban

Vágólapra másolva!
2024.03.20. 23:50
Stefan debütált az U20-as nemzeti együttesben! (Fotó: MLSZ)
A magyar U20-as labdarúgó-válogatott szerdán 2–0-ra legyőzte Izlandot Gyirmóton, felkészülési mérkőzésen.

 

Izland ellen játszott felkészülési mérkőzést szerdán a magyar U20-as válogatott Gyirmóton. A Babó Levente irányította, Simon Barnabás – Stefan Raúl Martin, Dragóner Áron, Markgráf Ákos, Farkas Bendegúz (Bodnár Gergő, 90.) – Tóth Alex (Vingler László, 65.), Tóth Rajmund (Pető Milán, 90.) – Molnár Ádin (Helmich Pál, 81.), Dénes Csanád Vilmos (Klausz Milán, 81.), Krajcsovics Ábel (Babos Bence, 65.), Dénes Adrián (Kovács Patrik, 90.) összeállítású magyar együttes mindkét félidőben egy-egy gólt szerezve nyert 2–0-ra. Az első tizenegyesből született a 40. percben, a kezezés után jogosan megítélt büntetőt Molnár Ádin jobbal laposan a kapu közepébe lőtte, majd a 86. percben Klausz Milán fejesével alakult ki a végeredmény.

A meccs háttérsztorijához hozzátartozik, hogy magyar mezben lépett pályára Raúl Martin Stefan, akiről februárban hangulatkeltő címmel írt a bukaresti ProSport. A románok akkor azt írták, a Kisvárda apai ágon román, anyai ágon magyar származású, de Spanyolországban született és most már spanyol-magyar kettős állampolgárságú védője akár a magyar utánpótlás-válogatottban is kiköthet, ha a román szakemberek nem eszmélnek.  

„Háború van Románia és Magyarország között egy labdarúgóért”– írta főcímében a román portál. Nos, Stefan – aki egyébként sosem futballozott Romániában, mert a Getafénál nevelkedett és onnan szerződött 2022 decemberében Kisvárdára – szerdán be is mutatkozott a magyar U20-as válogatottban, győzelemmel. 

Az U17-es válogatott az Eb-selejtező elitkörében Londonban mérkőzött meg Franciaországgal szerda este, és 2–1-es vereséget szenvedett. A csoport másik mérkőzésén Anglia 5–1-re legyőzte Észak-Írországot. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik