P. V. 2020.11.17 13:30 Frissítve: 2020.11.17 15:04

NL: A Fradi és a válogatott sikerére is minden magyar büszke lehet – Sigér

A magyar labdarúgó-válogatott mai sajtótájékoztatóján Marco Rossi szövetségi kapitány mellett a a Ferencváros középpályása, Sigér Dávid is válaszolt az újságírók kérdéseire.

Sigér Dávid örül, hogy sok embert boldoggá tudtak tenni (Fotó: MLSZ)

 

 
Sok ajánlatot kaptam, de kész vagyok a folytatásra – Rossi

„Emlékszem, amikor megépült a Puskás Aréna, és csak kintről csodáltuk, mondtam is a feleségemnek, bárcsak pályára léphetnék tétmeccsen ebben a csodálatos arénában! – mondta Sigér Dávid, akinek ez az elmúlt hetekben duplán is megadatott, hiszen a válogatott mellett a Fradival is játszhatott tétmeccset a magyar futball ékszerdobozában. – Párhuzamot vonnék a Fradi BL-szereplése és a válogatott Eb-re való kijutása kapcsán, hiszen mindkettő olyan siker, amelyre büszkék lehetnek a magyar emberek határon belül és túl is. Nagyon sok embert tudtunk ezzel boldoggá tenni, nagyon jó érzés, hogy örömet tudtunk szerezni.”

Ezután a Nemzeti Sport Online kérdésére kitért arra, hogy a szerbek ellen a taktika része volt-e, hogy többször is a tizenhatos környékéről próbálkozott lövéssel.

„Ez nem csak velem szemben elvárás, nincs megbeszélve, hogy én lőjek, hanem arra bátorítanak minket, ha olyan helyzetbe kerülünk, lőjünk. Ilyenkor a védelemnek is fel kell készülnie arra, hogy nem tudják, mi lesz a következő lépésünk, nem a végtelenségig akarjuk járatni a labdát, egyérintőből a gólvonalon átpasszolni. Ez így is van rendjén, el kell vállalni olykor, de önzőnek sem kell lenni, hogy mindent magunkra vállaljunk.”

A sorozatterheléssel kapcsolatban a következőket mondta:

„Édes teher ez egy labdarúgó életében, akkor is szívesen megy az egyik mérkőzésről a másikra, ha már fáradtabbnak érzi magát. Ha ennyi sikeres mérkőzésen van túl, pozitív élményekkel tölti fel magát, akkor belekerül egy olyan spirálba, amelyben pluszenergiákat szabadít fel.”

Az is kiderült, hogy Szerhij Rebrovval még nem beszélt a válogatottról. Valamint azt is elárulta, hogy tortával köszöntötték fel Dibusz Dénest a harmincadik születésnapján. A kapus beszédében kifejtette, mennyire jó ilyen sikerek közepette ünnepelni ezt a kerek évszámot.

 

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA
3. CSOPORT, 6. FORDULÓ

November 18.

20.45: Magyarország–Törökország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Szerbia–Oroszország

A CSOPORT ÁLLÁSA 
1. Oroszország52219–7+28
2. MAGYARORSZÁG52215–4+18
3. Törökország51316–6  06
4. Szerbia5324–7–33

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes
(Ferencváros), Hegedüs Lajos (Paksi FC)
Védők: Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)
Támadók: Gyurcsó Ádám (Hajduk Split – Horvátország), Könyves Norbert (Zalaegerszegi TE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)  

 

2021.09.25 09:04:36

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Az 1952-es első, moszkvai meccs 1:1-re végződött, az utolsó 2–2 lett, szintén a birodalom fővárosában.

2021.09.24 23:53:04

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az nem lehet, hogy legyőznek minket.

2021.09.24 10:14:20

Magyar válogatott L. PAP ISTVÁN

Tóth Potya Istvánnal az volt a gond, hogy „dribler”, azaz a Nemzeti Sport szerint ügyeskedő.

2021.09.22 23:05:45

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Már a látszatra sem ügyelnek, vérlázító cinizmussal sújtanak bennünket.

2021.09.22 23:09:45

Magyar válogatott KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Leginkább szurkolók ők, kellő fanatizmussal, óriási lelkesedéssel, némileg azért fejleszthető énektudással, és kifejezetten előnyös lesz mindenkinek, amikor azt a néhány tucatnyi problémásabb egyént végre kihajítják maguk közül. Ötven ember miatt kitiltani ötvenezret, legalábbis szemétség.