B. Á. 2020.11.12 23:17 Frissítve: 2020.11.12 23:46

Magyar–izlandi: Életemben nem kaptam ilyen gólt – Gulácsi

A magyar labdarúgó-válogatott huszáros hajrával megfordította az Izland elleni Eb-pótselejtezőt, és 2–1-es sikerével kiharcolta a kontinenstornán való részvételt. Az első gólnál hibázó Gulácsi Péter a találkozót közvetítő M4 Sportnak kiemelte, mindent figyelembe véve megérdemelten jutott ki a csapat az Európa-bajnokságra.

 

Gulácsi ölelkezik a győztes gólt szerző Szoboszlaival (Fotó: Török Attila)

„Egy csapat vagyunk, küzdünk egymásért – kezdte Gulácsi Péter. – Nem volt könnyű meccs a kapott gól után, de megérdemelten nyertünk. Irányítottuk a meccset, több helyzetünk volt... Nehéz szavakat találni, nyolcvan percig cikáztak a gondolatok a fejemben, próbáltam egyben tartani magamat. Köszönöm a srácoknak, hogy a végén ilyen körülmények között, de megnyertünk a meccset.”

„Az ember próbálja tovább ellátni a feladatát, de életemben nem kaptam ilyen gólt, egyszerűen kicsúszott a labda a kezemből. Mondhatjuk, hogy kapus vagyok, történhet ilyen, de pont ezen a meccsen, ilyen körülmények között nyilván nem történhet. Egy-egyig nem volt lelkileg könnyű, de hogy ilyen módon, még a rendes játékidőben meg tudtuk fordítani a meccset, az egyszerűen szenzációs. Látszik, hogy ez a csapat nagyon egyben van.”

„Elképesztő motiváció volt, nem sok játékosnak adatik meg, hogy világversenyen otthon szerepeljen. Megérdemeltük a végén, ha megnézzük, hogy milyen közel álltunk a selejtezőben, mennyi sérültünk volt. Egy nálunk magasabban rangsorolt csapat ellen jó játékkal sikerült fordítani, abszolút megérdemelt, hogy ott vagyunk. Óriási ünnep lesz Magyarországnak, bízom benne, hogy akkor már szurkolók előtt játszhatunk, amikor Budapesten pályára lépünk az Eb-n.”

EURÓPA-BAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
A-DIVÍZIÓ, DÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–IZLAND 2–1 (0–1)
Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Kuipers (holland)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Fiola (Lovrencsics G., 61.), Kalmár (Sigér, 61.), Nagy Á. (Nego, 84.), Szoboszlai, Holender (Nikolics, 72.) – Szalai Á. (Könyves, 84.), Sallai R. Szövetségi kapitány: Marco Rossi (a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált kapitányt segítője, Cosimo Inguscio helyettesítette a kispadon)
IZLAND: Halldórsson – Pálsson, R. Sigurdsson, Árnason, H. Magnússon – J. Gudmundsson (Bödvarsson, 73.), Sigurjónsson, A. Gunnarsson (Skúlason, 83.), B. Bjarnason – G. Sigurdsson, A. Finnbogason (A. Gudmondsson, 73.). Szövetségi kapitány: Erik Hamrén
Gólszerző: Nego (88.), Szoboszlai (90+2.), ill. G. Sigurdsson (11.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

2022.06.30 22:31:32

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Szoboszlai Dominik nekem kicsit olyan, mint Marco Rossi. Hiszek benne, hogy őket nem a vakszerencse és a véletlenek sorozata, hanem a kitartásuk és a következetesen elvégzett sok munka viszi előre lépésről lépésre.

2022.06.28 22:53:18

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. A napokban vertük meg a vezetésével Angliát oda-vissza.

2022.06.28 09:08:48

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Az Omonia Nicosia védőjének teljesült a vágya: ötvenedszer is magára ölthette a címeres mezt.

2022.06.21 23:56:34

Magyar válogatott CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A természeti népek többnyire emberfeletti magyarázatokat keresnek a sohasem látott, csodaszámba menő eseményekre. Én találkoztam a csoda emberi léptékű magyarázatával is. Kolbászt evett, sört ivott, és a futballról mesélt.

2022.06.21 23:51:16

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Nagy Zsolt nekem kissé olyan, mint a másik oldalon Fiola Attila.