nemzetisport.hu 2017.06.10 08:56 Frissítve: 2017.06.10 19:06

Könnyek között a kapitány – Dzsudzsákot nagyon megviselte a vereség

Az Andorra–Magyarország (1–0) vb-selejtezőt követően röviden már idéztük idéztük Dzsudzsák Balázs nyilatkozatát, most pedig lássuk a teljes, meccs utáni értékelését. Az M4 Sport felvételén a sportcsatorna és helyszíni tudósítónk, Somogyi Zsolt kérdéseire válaszolt megtörten, majd könnyekre fakadt.

 

(A videó az M4 Sport felvétele)

 
Andorra után – Vincze András jegyzete

„Kikaptunk Andorrától, felesleges bármit mondanom, hát levetették velünk a mezt. Egy éve ilyenkor a csúcson voltunk, most meg a pokolban vagyunk. Ez mindennek az alja. Elnézést kérek mind a szurkolóktól, akik ide kijöttek, mind a tévénézőktől, mindazoktól, akik szeretik a magyar labdarúgást. Vállalom érte az én felelősségemet is. Nem fogok sajnálkozni. Nem kell senkit sajnálni. Ezt tudom elmondani, teljes szívemből így érzek."

„Én itt voltam a végéig, ennyit tudok mondani. Ki is lehetett volna ebből szállni –  fogalmazott a szélső, majd a Nemzeti Sport tudósítója kérdésére kifejtette, hogy ez a gárda jelentősen átalakult, már tele van fiatalokkal, de továbbra is ő a csapatkapitány, és minden felelősséget vállal. – Tizenöt-tizenhat-tizenhét évesekkel vagyunk. Oké, hogy Andorra ellen, nincs mentség, de nem mindig az van, ami látszik. Persze Dzsudzsák a hibás, és ezt vállalom is. Tavaly is én voltam a csapatkapitány, amikor legelőször kellett kimenni ünnepelni, és most is én vagyok, akit először kell »ütni« úgymond. Erre nincsenek szavak, erre nincs bocsánat.”

Dzsudzsák Balázs elcsukló hangon nyilatkozott a rá meredő kamerának, az elé tett mikrofonnak: „…tizenöt-tizenhat-tizenhét évesekkel vagyunk, oké, hogy Andorra ellen, ami nem mentség…”

Habár a csapatkapitány hálátlan szerepet vállalt (egyedüliként kiállt és nyilatkozott a súlyos kudarcról), neki tudnia illett, hogy tizenhat esztendős a keretben egyedül Szoboszlai Dominik volt, s ő nem játszott, míg Tóth Bence tizenkilenc évesként küzdött, de az, sajnos, feketén-fehéren kiderült, az arcpirító vereség nem a fiatalok lelkén száradt…

A VERESÉG UTÁN –  REAKCIÓK, STATISZTIKÁK
Csányi Sándor: Rettenetesen csalódott vagyok
Storck: Ez blamázs, ezt nem lehet megbocsátani
Négy vereség szerzett gól nélkül – ilyen még sosem fordult elő
Történelmi vereséget szenvedett a Storck-csapat

A jövőt érintő kérdésnél már könnybe lábadt Dzsudzsák szeme, de könnyezve is folytatta.

„Ilyen még soha nem volt a pályafutásom során, ráadásul egy kicsit egyedül is vagyok. Nem is arról van szó, hogy kelljen bárki is, hogy megvédjen, de nincsen se egy Gerzson, se egy Priska, se egy Szala (Gera Zoltán, Priskin Tamás, Szalai Ádám – a szerk.), se egy olyan, aki átérzi, mit jelent az, hogy válogatott, mit jelent az, megfelelni a szurkolóknak. Nagyon sok mindent tudnék még mondani, de ebbe most nem fogok belemenni.”

Aztán mikor kollégánk, Somogyi Zsolt felvetette neki, hogy könnyes a szeme, így folytatta:

„Mert engem ez érdekel, tudod, Zsolti. És most is csak azt hallom, hogy »Dzsudzsák, az arab, Dzsudzsák, a pénzéhes«, és nem hiszem, hogy nem mentem ezen a meccsen és nem próbálkoztam meg, hogy ne kapjunk ki. De itt most valami nagyon nincs rendjén, se a csapatban, se a hozzáállásban. Ha normálisan állunk ehhez a mérkőzéshez, és mindenki a tudását hozza ki, akkor nem hiszem, hogy egy nullra kikapunk. Ennyi. Fejben nem voltunk ott. Megvoltak a lehetőségeink, de totyogunk, átvesszük, nem vesszük át. Az én egyik kísérletem mellé ment, a másikat belerúgtam, amikor kiugrottam. Nem tudok mit mondani, csak azt, amit jelenleg gondolok, érzek.” 

Dzsudzsák könnyek között

 

VB-SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA

B-csoport

ANDORRA–MAGYARORSZÁG 1–0 (1–0)
Andorra la Vella, Nemzeti Stadion. Vezette: Kalogeropulosz (görög)
ANDORRA: J. Gómes – C. Rubio, Llovera, Lima, San Nicolás – Vales, Rebés – Clemente (Riera, 83.), Pujol (J. Ayala, 88.), A. Martínez  – Aláez (Maneiro, 68.). Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Bese, Vinícus, Lang (Balogh N., 56.), Tóth B. – Nagy Á. – Dzsudzsák, Kleinheisler, Stieber Z. (Nagy D., 21.), Gyurcsó (Sallai R., 71.) – Eppel. Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Gólszerző: Rebés (26.)

A csoport többi pénteki mérkőzésén
Feröer–Svájc 0–2
Lettország–Portugália 0–3

 AZ ÁLLÁS
1. Svájc6612–  3  +9 18
2. Portugália65122–  3+19 15
3. MAGYARORSZÁG6213  8–  7  +1   7
4. Feröer6123  2–10  –8   5
5. Andorra6114  2–13–11   4
6. Lettország615  2–12–10   3

 

2021.09.25 09:04:36

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Az 1952-es első, moszkvai meccs 1:1-re végződött, az utolsó 2–2 lett, szintén a birodalom fővárosában.

2021.09.24 23:53:04

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az nem lehet, hogy legyőznek minket.

2021.09.24 10:14:20

Magyar válogatott L. PAP ISTVÁN

Tóth Potya Istvánnal az volt a gond, hogy „dribler”, azaz a Nemzeti Sport szerint ügyeskedő.

2021.09.22 23:05:45

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Már a látszatra sem ügyelnek, vérlázító cinizmussal sújtanak bennünket.

2021.09.22 23:09:45

Magyar válogatott KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Leginkább szurkolók ők, kellő fanatizmussal, óriási lelkesedéssel, némileg azért fejleszthető énektudással, és kifejezetten előnyös lesz mindenkinek, amikor azt a néhány tucatnyi problémásabb egyént végre kihajítják maguk közül. Ötven ember miatt kitiltani ötvenezret, legalábbis szemétség.