Koeman: „Nagyon sokat kell még fejlődnünk"

Vágólapra másolva!
2009.09.10. 01:48
Címkék
A portugáloktól elszenvedett egygólos vereséget követő sajtótájékoztatón Erwin Koeman, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta, elégedett a csapattal, mert a játékosok megvalósították a taktikát, amit eltervezett, de ez most ennyire volt elegendő. Ugyanakkor a kapitány még nem adta fel a továbbjutás lehetőségét.
Erwin Koeman (jobbra) szerint még sokat kell fejlődnie a válogatottnak, ha a mostanihoz hasonló meccseket sikerrel akarja venni (Fotó: Török Attila)
Erwin Koeman (jobbra) szerint még sokat kell fejlődnie a válogatottnak, ha a mostanihoz hasonló meccseket sikerrel akarja venni (Fotó: Török Attila)

 

QUEIROZ: MINTHA A MAGYAROK NEM AKARTAK VOLNA NYERNI
 

„Meglepett a magyar válogatott játéka, mert egygólos hátrányban is olykor tizenegy emberrel védekezett. Úgy tűnt, mintha megelégednének az egy nullás vereséggel" – fogalmazott Carlos Queiroz.


„Úgy gondolom, a továbbjutás még nem dőlt el, a svéd és a dán válogatott mellett nekünk is minden esélyünk megvan arra, hogy kivívjuk a vb-szereplést" – nyilatkozta a portugál válogatott szövetségi kapitánya a sajtótájékoztatón.

„A szombati nagy sokk után mentálisan helyt tudtunk állni Portugáliával szemben, technikailag maradtunk alul. A taktikánkat megvalósítottuk, mert remekül leszűkítettük a területeket, de sajnos nem voltak helyzeteink, és egy szabadrúgás mindent eldöntött. Csalódott vagyok az eredmény miatt" – fogalmazott Erwin Koeman.

„Portugáliában bármi megtörténhet, mert nagyon hullámzó teljesítményt nyújtanak otthon a portugálok. Egygólos győzelmet ugyanúgy el tudok képzelni, mint egy nagyobb különbségű vereséget. Szóval még nincs vége a selejtezősorozatnak" – nyilatkozta a kapitány.

„Ugyanakkor tudomásul kell vennünk, hogy a játékosaink nincsenek azon a szinten, amit a svédek vagy a portugálok elleni meccs megkíván. Nagyon sokat kell még fejlődnünk, hogy ezen a szinten is megálljuk a helyünket, és hogy reális esélyünk legyen egy ilyen csoportból továbbjutni. De még ennek a sorozatnak sincs vége" – tette hozzá.

Erwin Koeman kifejtette, hogy a jövőben elsősorban az egy-egy elleni párharcok megnyerésében kell a legtöbbet fejlődni.

A kapitány zárásként tippelt a következő, portugálok elleni idegenbeli meccsre is: szerinte 1–0-ra nyerünk…

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke elmondta a Nemzeti Sport Online-nak: úgy véli, jó úton jár a csapat, de több idő kell az építkezéshez.

„Egy hibát leszámítva maximálisan azt hozta a csapat, amit várni lehetett tőle – mondta a sportvezető a találkozó után. – Ha azt nézzük, hogy már csak két mérkőzés van hátra a selejtezősorozatból, és ugyanannyi pontunk van, mint a portugáloknak, akkor azt hiszem, elégedettek lehetünk a szereplésünkkel."

„A fiúk kiszolgálták a közönséget, és ez a legfontosabb – tette hozzá Kisteleki, aki a csapat taktikája kapcsán megjegyezte, nem az elnöknek kell fociznia, nem az ő feladata, hogy megmondja, hány csatárra van szükség, illetve hogy kik alkossák a válogatottat. Ez a kapitány dolga.

„Úgy érzem, még nincs lefutva a továbbjutás kérdése, de mindenképpen sokat kell még fejlődnünk. A szurkolók csalódottságát megértem, az eredmény miatt én is szomorú vagyok. De jó úton jár Erwin Koeman válogatottja, és a csapatnak időre van szüksége."

AZ  1. CSOPORT ÁLLÁSA
 
1. Dánia 8 5 3 15–4 +11  18
2. Svédország 8 4 3 1 9–3 +6  15
3. Portugália 8 3 4 1 10–5 +5  13
4. Magyarország 8 4 1 3 9–5 +4  13
5. Albánia 9 1 4 4 5–9 –4  7
6. Málta 9 1 8 0–22 –22  1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik