Észt–magyar: Sallait tekintik a legveszélyesebb játékosunknak

BODNÁR ZALÁN (TALLINN)BODNÁR ZALÁN (TALLINN)
Vágólapra másolva!
2018.10.14. 18:59
null
Martin Reim észt szövetségi kapitány nem érez nyomást (Fotó: Tumbász Hédi)
„Szép emlék, boldogan gondolok vissza arra a mérkőzésre” – mondta a hétfői Nemzetek Ligája-mérkőzést felvezető vasárnapi sajtótájékoztatón félmosoly kíséretében Martin Reim, aki két éve irányítja szövetségi kapitányként az észt labdarúgó-válogatottat.

 

A kérdés a 2003. november 19-én az Üllői úti stadionban játszott, 1–0-s vendéggyőzelmet hozó magyar–észt felkészülési mérkőzésre vonatkozott, amelyen ő is pályára lépett. Őszintén szólva az arca elárulta, hogy váratlanul érte a kérdés, és inkább udvariasságból mondta azt, hogy emlékszik a tizenöt évvel ezelőtti találkozóra. De aligha lehet neki felróni, ha fakultak esetleg az emlékei: 157 meccsen viselte hazája címeres mezét, ezzel észt csúcstartó. Szakvezetőként azonban jóval nehezebb helyzetben van most, mint anno a pályán volt, hiszen csapata az eddigi három Nemzetek Ligája-meccsen sem pontot, sem gólt nem szerzett még. A 47 éves kapitány bízik benne, hogy a hangsúly a még szócskán van.

„Nem érzek nyomást – fogalmazott. – Nem úgy jöttek ugyan össze eddig a dolgok, ahogy reméltük, de minden egy varázsütésre megváltozhat, bízom benne, hogy tudunk javítani.”

A magyar válogatottról pedig a következőket mondta: „Ellenfelünk elsősorban csapatként nagyon erős. Nincsenek ugyan világklasszis játékosai, de többen is magas színvonalat képviselnek, közülük kiemelném a Bundesligában szereplő Sallai Rolandot, aki nagyon tehetséges, őt tekintjük a magyar együttes legveszélyesebb játékosának.”

A sajtótájékoztatón szót kapott a holland NAC Bredában légióskodó védekező középpályás, Karol Mets is, aki az észtek legutóbbi, Finnország elleni találkozóját eltiltás miatt kihagyta, ám a szövetségi kapitány nagy örömére visszatérhet az csapatba.

„Ugyan nem szereztünk még gólt a Nemzetek Ligájában, de nincs okunk szégyenkezni, hiszen mindhárom alkalommal minimális különbségű vereséget szenvedtünk – mondta Mets. – Legutóbb Finnország ellen hetven percig teljesen egyenrangú felek voltunk, jól játszottunk, csak az utolsó húsz percre fogyott el az erőnk. Nagyon vágyunk az első pontszerzésünkre vagy győzelmünkre, hétfőn talán összejön.”

NEMZETEK LIGÁJA, C-LIGA
2. CSOPORT, 4. FORDULÓ

Október 15., hétfő

20.45, Tallinn: Észtország–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)
20.45: Finnország–Görögország

AZ ÁLLÁS
1. Finnország 3 3 3–0 +3 9
2. Görögország 3 2 1 3–2 +1 6
3. MAGYARORSZÁG 3 1 2 2–3 –1 3
4. Észtország 3 3 0–3 –3 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik