Női NL: Belgium lesz az ellenfél az A-divízió rájátszásában

Vágólapra másolva!
2023.12.11. 14:09
null
Februárban játszik a feljutásért a magyar csapat (Fotó: Dömötör Csaba)
A magyarok a másodosztályt jelentő B-divízió egyik csoportmásodikjaként az élvonal csoportharmadikjai közül kaptak riválist a nyoni eseményen, amelyen a világranglista alapján a legkevésbé erős belga együttest húzták ki Margret Kratz szövetségi kapitány gárdája mellé. A magyarok a világranglista-vezető svédekkel, illetve az ugyancsak legjobb 15 között lévő norvégokkal és izlandiakkal is összekerülhettek volna. A belgák a 18. helyen állnak a rangsorban, míg a magyarok a 42. pozíciót foglalják el.

A magyar nemzeti együttes Írország mögött, de Észak-Írország és Albánia előtt végzett a B-divíziós négyesében, míg a belgák Hollandia és az Európa-bajnok Anglia mögött lettek harmadikak Skóciát megelőzve. A párharc két mérkőzését február végén rendezik.

A sorsoláson bemutatták az első alkalommal kiírt sorozat trófeáját is, amelyért az A-divízió négy csoportgyőztese küzdhet meg. Az elődöntőben a világbajnok spanyolok a hollandokkal, míg a franciák a németekkel csapnak össze. A négyes torna két döntőse olimpiai kvótát szerez. Ha a házigazdaként biztos résztvevő franciák szerepelnek a fináléban, akkor a bronzérmes jut indulási joghoz az ötkarikás játékokon.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik