U21-es Eb-selejtező: a Manchester Cityből is válogatott Gera Zoltán

Vágólapra másolva!
2023.11.09. 10:10
null
Gera Zoltán stábja két Eb-selejtezővel zárja az évet (Fotó: Árvai Károly)
Gera Zoltán szövetségi edző kijelölte az U21-es  válogatott novemberi két Eb-selejtezőjére készülő keretét, amelybe három újoncot is meghívott. A magyar fiatalok csapata jövő héten pénteken a spanyolok vendégeként lép pályára, négy nap múlva Skóciát fogadja.

A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján megjelentek szerint Gera Zoltán az U21-es válogatott felkészítéséért felelős szakvezető döntése értelmében három újonc kapott meghívót: a spanyol Gironánál pallérozódó Yaakobishvili Antal, a Puskás Akadémiában remek formát futó Gruber Zsombor, valamint a Manchester City középpályása, Okeke Michael.

– Úgy éreztem, szükség van a frissítésre a csapatban, ezért néhány visszatérő mellett pár fiatalabb labdarúgó is bekerült a mostani keretbe – idézte a szövetség holnapja Gera Zoltánt. – Abból a szempontból nem történt pozitív változás az előző összetartáshoz képest, hogy továbbra sem játszanak többet a korosztály játékosai az élvonalban, ezért is erősítettünk egy-két poszton új labdarúgókkal. Ami az újoncokat illeti, Gruber kiválóan játszik a klubjában, jó formában van, kíváncsi vagyok rá, hogy milyen teljesítményre képes nemzetközi szinten. Okekét már ismerem az U19-es válogatottból, személyes tapasztalatom is van vele kapcsolatban, remek képességű labdarúgó. Yaakobishvili a spanyol bajnokságban, egy kiváló csapatban edződik, és bár egyelőre korosztályos szinten futballozik, rendszeresen az első csapattal edz. A sorozat talán legnehezebb mérkőzése vár ránk, a spanyolok külön szintet képviselnek a csoportban, esetükben nem az a kérdés, hogy kijutnak-e az Európa-bajnokságra, hanem az, hogy megnyerik-e majd az Eb-t. A mi játékosaink számára a spanyolországi mérkőzés jó lehetőség arra, hogy a világ egyik legjobb korosztályos válogatottja ellen mutassák meg magukat, szeretnénk minél jobban megnehezíteni ellenfelünk dolgát. A második mérkőzést a skótok ellen játsszuk, nagyon fontos összecsapás vár ránk, mindenképpen szeretnénk visszavágni az októberi, idegenbeli vereségért.


A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Dúzs Gellért (Budapest Honvéd), Hegyi Krisztián (Stevenage FC – Anglia), Tóth Balázs (Kazincbarcika)
Védők: Csinger Márk (DAC – Szlovákia), Fehér Csanád (Újpest FC), Iyinbor Patrick (KTE), Szabó Alex (Bp. Honvéd), Yaakobashvili Antal (Girona – Spanyolország)
Középpályások:
Baráth Péter (Ferencváros), Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd), Bényei Ágoston (Diósgyőri VTK), Eördögh András (Budapest Honvéd), Katona Bálint (Ferencváros), Kállai Kevin (Mezőkövesd),, Komáromi György (Puskás Akadémia), Kovács Barnabás (ZTE FC), Kovács Mátyás (MTK Budapest), Okeke Michael (Manchester City – Anglia), Vitális Milán (DAC – Szlovákia)
Támadók: Gruber Zsombor (Puskás Akadémia), Kocsis Dominik (Budapest Honvéd), Lisztes Krisztián (Ferencváros), Tóth Milán (Vasas), Vancsa Zalán (Lommel – Belgium)

U21-ES EB-SELEJTEZŐ
B-CSOPORT
November 17., péntek
21.00:
Spanyolország–Magyarország
November 21., kedd
20.00:
Magyarország–Skócia

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Spanyolország
33

11–0
+11
9
2. Belgium
3
3


4–0
+4
9
3. Skócia
3
2

1
5–3
+2
6
4. Magyarország
4
2

2
6–4
+2
6
5. Kazahsztán
3


3
0–7
–7
0
6. Málta
4


4
1–13
–12
0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik