Válogatott: A vérünket adtuk volna ezért a győzelemért – Dibusz Dénes

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.10.15. 11:21
„Betyáros, klasszikus, nagyon jó kis magyaros győzelem volt” – így látta a szerbek elleni 2–1-es sikert Nagy Ádám, aki Dibusz Dénestől azt is megtudakolta, megcsókolta-e a kapufát, amely egymás után kétszer is góltól mentette meg a magyar válogatottat. Kapusunk válasza kiderül a videóból, ahogy az is, hogy ő milyennek látta a három pontot hozó mérkőzést.     

„Legyünk őszinték, nem játszottunk jól, elég pontatlanok voltunk, kevésszer sikerült jól megjátszanunk a labdákat. De amikor sikerült, akkor egyébként elég szép támadásokat tudtunk vezetni, de ez négy-öt alkalommal történt meg az egész mérkőzésen, amelynek nagy részét védekezéssel töltöttük. Nagyot küzdött mindenki, és az érezhető volt, hogy a vérünket adnánk ezért a győzelemért. Olyan csapat volt megint a pályán, amelyért érdemes kijönni 65 ezer embernek” – értékelt önkritikusan Dibusz Dénes, akinek a hajrában mutatott nagy védését ide kattintva tekintheti meg.

Kapusunk a litvánok elleni, keddi találkozóról is beszélt. Úgy fogalmazott, a fél lábunk már ott van az Eb-n, a másikkal is be kell lépnünk oda Kaunasban nagy alázattal és megfelelő önbizalommal játszva.

Videónkban Nagy Ádám is elmondja a véleményét a szerbek elleni mérkőzésről, külön kitér Dibusz Dénes óriási védéseire, illetve az ellenfél két kapufájára is. Mint mondta, a meccs után meg is kérdezte a kapusunkat, hogy megcsókolta-e a kapufát. A válasz kiderül a videóból.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
7. FORDULÓ
G-CSOPORT

MAGYARORSZÁG–SZERBIA 2–1 (2–1)
Budapest,
Puskás Aréna.Vezette:Francois Letexier (Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni) – franciák
MAGYARORSZÁG:Dibusz – Fiola (Botka, 74.), Lang, Szalai A. – Nego (Bolla, 63.), Nagy Á., Styles (Kalmár Zs., 63.), Kerkez – Sallai (Kata, 74.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám, 84.)Szövetségi kapitány:Marco Rossi
SZERBIA:V. Milinkovics-Szavics – Erakovics (Tadics, a szünetben), Milenkovics, Pavlovics – Zsivkovics (Radonjics, 74.), Gudelj, Sz. Milinkovics-Szavics, Terzics (Kosztics, a szünetben) – Lukics (Ratkov, 84.), A. Mitrovics, Gacsinovics (Djuricsics, 67.).Szövetségi kapitány:Dragan Sztojkovics
Gólszerző:Varga B. (20.), Sallai (34.), ill. Pavlovics (33.)
Kiállítva:Kalmár (a lefújást követően)

A mérkőzés onlive, szöveges tudósítása itt érhető el!

A csoport másik mai mérkőzésén:Bulgária–Litvánia 0–2
Szabadnapos: Montenegró

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG5419–2+713
2. Szerbia631210–6+410
3. Montenegró52215–508
4. Litvánia61236–10–45
5. Bulgária6243–10–72
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik