Futsal: vészkapust bevetve nyert a magyar válogatott Norvégia ellen

MTI/MLSZ.HU MTI/MLSZ.HUMTI/MLSZ.HU MTI/MLSZ.HU
Vágólapra másolva!
2012.03.19. 20:23
null
A piros mezes magyar válogatott ezúttal nagy csatában nyert (Fotó: mlsz.hu)
Címkék
A szerbek elleni világbajnoki pótselejtezőre készülő magyar futsalválogatott szombati sikere után hétfőn is legyőzte a norvég csapatot: Frank Tamás együttese 4–3-ra nyerte meg a hétfői szombathelyi felkészülési mérkőzést.

 

A szombati mérkőzéshez képest valamivel lassabb iramban kezdődött a találkozó – olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapjának tudósításában. A mieink a 9. percben egy sarokrúgás után szereztek vezetést, Rábl János pörgette a labdát úgy a léc alá, hogy a norvég kapus csak belekapni tudott a rövid saroknál (1–0).

A 11. percben már két góllal vezetett a magyar csapat: Németh Péter átlövése után egy védőn irányt változtatott a labda, majd a hálóban kötött ki (2–0).

Reveland Zoltánnak egyetlen nagy védeni valója volt a félidőben, egy norvég ziccert hárított bravúrral.

A fordulás után szép találattal tovább nőtt az előny: a 22. percben Lovas Norbert távolról lőtte ki a bal alsó sarkot (3–0).

A háromgólos vezetés után lanyhult a koncentráció, előbb Klassen egy kontra végén szépített (3–1), majd Rashid talált be egy szólót követően (3–2), a 36. percben pedig – szintén Rashid révén – egy kisbüntetőt értékesítettek a vendégek (3–3).

A hajrában Frank Tamás mezőnyjátékosra cserélte a kapusunkat, és létszámfölényben azonnal jöttek is a helyzetek, előbb Dróth Zoltán kapufát lőtt, majd a 37. percben Gyurcsányi Zsolt közelről a léc alá helyezett (4–3).

„Ma egy kicsit tompábban játszottunk a meccs egyes szakaszaiban, de annak nagyon örülök, hogy a legfontosabb pillanatokban higgadtak maradtunk, és a legnagyobb profizmussal használtuk ki helyzetünket. Összességében ma is megérdemelt győzelmet arattunk" – idézi az mlsz.hu Frank Tamás szövetségi edzőt.

A magyarok vasárnap Gyöngyösön fogadják Szerbiát világbajnoki pótselejtezőn, majd április 8-án idegenben lesz a visszavágó. A párharc továbbjutója részt vehet a novemberi, thaiföldi vb-n.

FUTSAL, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–NORVÉGIA 4–3
Szombathely
G: Rábl (9.), Németh P. (11.), Lovas (22.), Gyurcsányi (37.), ill. Rashid 2, Klassen
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik