Busai Attila találata döntetlent ért a német válogatott ellen

Vágólapra másolva!
2008.03.12. 18:07
Barátságos, felkészülési mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszott egymással Magyarország és Németország U19-es labdarúgó-válogatottja. A Kecskeméten megrendezett találkozón Aydilek szerezte meg a vezetést a vendégeknek az első félidőben. A szünet után Busai alakította ki a végeredményt.

Remek eredményt, 1-1-es döntetlent ért el hazai pályán a magyar U19-es labdarúgó-válogatott Németország hasonló korú legjobbjai ellen.

Az első félidő 29. percében Risse lövését Gulácsi csak Aydilek elé tudta őklözni, akinek nem okozott gondot a magyarkapuba továbbítania a labdát. Érdekesség, hogy a német középpályás alig öt perccel korábban Vrancicot váltva lépett pályára.

A gól előtti időszakban egyébként jobban és veszélyesebben játszott a német válogatott, úgyhogy vezetése megérdemeltnek volt mondható. Egy-két hazai támadás azonban jelezte: nem adja olcsón a bőrét a magyar csapat.

Öt perccel a vezető-találat után majdnem megduplázta előnyét a vendégegyüttes, szerencsénkre azonban tizennyolc méteres lövése csak a kapufán csattant.

A második félidő eleje viszonylag eseménytelenül zajlott, az izgalommentes időszakot azonban a magyar válogatott törte meg - góllal.

A 65. percben Busai hat méterről fejelhetett, s középpályásunk bólintása után már 1-1-es eredménynek örülhetett a Kecskemétre kilátogató mintegy ezer szurkoló.

A folytatásban mindkét oldalon kialakultak lehetőségek, ám újabb találat már nem született.

Az Európa-bajnoki elitkörre készülő magyar válogatott remek eredményt ért el a kontinens egyik legerősebb csapata ellen.

U-19

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG-NÉMETORSZÁG 1–1 (0–1)
Kecskemét, 1000 néző. V: Bede
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Szekeres, Korcsmár (Debreceni), Lengyel D., Kádár – Gál, Busai, Dudás (Nagy O.), Koman, Szabó L. – Németh K. (Takács M.)
NÉMETORSZÁG: Burchet – Diekmeier (Kopplin), Reinartz, Jungwirth, Pezzoni – Latza, Risse (Petersch), Naki, Vrancsics (Aydilek) – M. Fischer (Neumann), Nsereko (Kaptan)
G: Aydilek (0–1) a 29., Busai (1–1) a 65. percben
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik