Gera Zoltán tizenegyese három pontot ért a Várhidi-csapatnak

Vágólapra másolva!
2007.09.08. 17:58
Gera Zoltán tizenegyesgóljával nyert a magyar labdarúgó válogatott az Európa-bajnoki selejtező-sorozat kilencedik játéknapján. Várhidi Péter csapat az egész mérkőzésen enyhe mezőnyfölényben játszott, helyzeteket dolgozott ki és több góllal is nyerhetett volna, azonban a mérkőzés krónikájához az is hozzátartozik, hogy Zlatan Muslimovic a hajrában kétszer is kiegyenlíthetett volna.
Gera Zoltán (jobbra) győztes gólt szerzett
Németh Ferenc
Gera Zoltán (jobbra) győztes gólt szerzett
Gera Zoltán (jobbra) győztes gólt szerzett
Németh Ferenc
Gera Zoltán (jobbra) győztes gólt szerzett

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, C CSOPORT

Helyszín: Sóstói stadion
Nézőszám: 10 877
Játékvezető: Matteo Trefoloni (olasz)
Asszisztensek: Luca Maggiani, Masimiliano Grilli (olaszok)
A KEZDŐCSAPATOK
MAGYARORSZÁG BOSZNIA-HERCEGOVINA
1 Fülöp 1 Guso
5 Szélesi 2 Berberovic
3 Vaskó 5 Bajic
4 Juhász R. 16 Radeljic
6 Vanczák 18 Hrgovic
2 Vass Á. 11 Maletic
8 Tőzsér 7 Blatnjak
10 Hajnal 25 Rahimic
11 Gera 10 Misimovic
9 Feczesin 9 Muslimovic
7 Dzsudzsák 14 Ibisevic
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Várhidi Péter Fuad Muzurovic
Gólszerző(k): Gera (39.-11-esből)
Csere: Hajnal helyett Csizmadia(72.), Feczesin helyett Filkor (89.), Dzsudzsák helyett Halmosi (90+3.) ill. Ibisevic helyett Dzeko (68.), Maletic helyett Bozic (79.), Hrgovic helyett Custovic (85.)
Sárga lap: Vaskó (15.), Juhász R. (64.) ill. Misimovic (19.), Rahimic (25.)

Várhidi Péter az olaszok elleni kezdőcsapatot szerette volna pályára küldeni Bosznia-Hercegovina ellen, azonban ezt nem tudta megtenni, hiszen közvetlenül a mérkőzés előtt kiderült, hogy a betegséggel bajlódó Priskin Tamás nem tudja vállalni a játékot. A Watford támadója helyett a Brescia csatára, Feczesin Róbert kapott helyet a válogatottban.

A mérkőzés elejétől kezdve a mieink magabiztosan játszottak, és irányították a játékot, igaz az első negyedórában nem nagyon találtak fogást a keményen védekező bosnyákokon. Ezalatt Dzsudzsák Balázs két szép csele után kerülhetett volna helyzetbe a magyar együttes, de a végjátékba hiba csúszott.

A vendégek elsősorban a kontratámadásokra építettek, amelynek majdnem meg is lett az eredménye, de Ibisevic helyzete után Fülöp bravúrral védett.

Az első játékrész további részében is inkább a Várhidi-csapat akarata érvényesült, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a játékrész hajrájában Feczesin fordult be a tizenhatoson belülre, és Bajic csupán buktatni tudta a támadót, amiért Trefoloni játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Gera Zoltán magabiztosan értékesítette, és megszerezte a vezetést a magyar csapatnak.

A szünet után szintén a mieink kezdtek jobban, Dzsudzsák kétszer villant, és Hajnal is megduplázhatta volna a válogatott előnyét, azonban egy szép csel után ziccert hibázott.

A továbbiakban a magyar csapat többször is megszerezhette volna a második gólját, de Gera lövésénél a kapufa, míg Feczesin és Dzsudzsák próbálkozásánál Guso kapu mentette meg a bosnyákokat.

A hajrában Muslimovic kétszer is hatalmas helyzetbe került, és mindkétszer csupán a szerencse mentette meg Várhidi Péter csapatát attól, hogy a vendégek kiegyenlítsenek.

Miután a bosnyákok nem tudták bevenni Fülöp kapuját, a mieink begyűjtötték a három pontot, és így továbbra is az ötödik helyen állnak a C csoportban, de már csak négy pont a hátrányuk a bosnyák nemzeti csapat mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik