Várhidi Péter: Halmosi Péter a legjobb, Dárdai Pált nem írtam le

Vágólapra másolva!
2007.03.19. 16:38
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Várhidi Péter a Montenegró elleni barátságos, illetve Moldova elleni márciusi Eb-selejtezőt megelőzően kiszemeltjei közül több légiósát is személyesen, élőben, klubcsapatának mérkőzésén nézte meg. A szakember elégedett volt a látottakkal; az Angliában játszók közül Rajczi Pétert és Halmosi Pétert emelte ki, míg a Németországban légióskodók közül Huszti Szabolcs és Szélesi Zoltán játéka is elnyerte el a tetszését.
Várhidi Pérter európai körútra indult, elégedett volt a látottakkal
M. Németh Péter
Várhidi Pérter európai körútra indult, elégedett volt a látottakkal
Várhidi Pérter európai körútra indult, elégedett volt a látottakkal
M. Németh Péter
Várhidi Pérter európai körútra indult, elégedett volt a látottakkal

Várhidi Péter Angliában a másodosztályú Barnsley és a Plymouth játékát tekintette meg. A két csapat első keretében összesen öt magyar játékos szerepel – előbbiben kettő, Rajczi és Ferenczi István, utóbbiban hárman is, Halmosi, Buzsáky Ákos és Tímár Krisztián -, közülük ketten tagjai a szűkebb válogatottnak is. Buzsáky egyelőre csak a kapitány „noteszében” van feljegyezve, de mivel folyamatosan jó hírek érkeznek róla, hamarosan ő is lehetőséget kaphat a bizonyításra.

Buzsákyn kívül minden magyar játékos tagja volt a csapatának, őt a kapitány ezúttal csak azért nem láthatta, mert sérülése után még nem jött teljesen rendbe. A pályára lépők viszont a szakember meglátása szerint csapataikban alapembernek számítanak.

„Rajczi új oldaláról mutatkozott be – mondta Várhidi -, sokat futott és harcolt, csapata vezéregyéniségei közé tartozik.”

Halmosit futballtudásban a legjobb magyar légiósnak tartja a kapitány az Angliában általa most megnézett játékosok közül.

„Halmosi is olyan erényeket csillogtatott – tette még hozzá -, amelyeket itthon nem szoktunk meg tőle.”

Várhidi Péter Angliából Németországba utazott, ahol szemtanúja lehetett a Hertha-Cottbus, magyarra lefordítva a Dárdai-Szélesi párharcnak. Másnap pedig válogatottunk alapemberét, Huszti Szabolcsot vehette tüzetesebben szemügyre.

„Dárdai Pállal nagyon sokat beszélgettem a mérkőzés után, hasonló nézetei vannak, mint nekem. Nem írtam le őt, de jelenleg a jövő csapatát építjük.”

„Szélesi Zoli hasznos védőmunkát végzett, de edzője nem engedi őt támadni, pedig én ezt szeretném tőle látni. A válogatottban is nagy szükségem lenne egy olyan jobboldali védőre, aki sokszor belép a támadójátékba.”

„A Hannover-Hamburg összecsapás nem volt magas színvonalú, Huszti Szabolcs végig a pályán volt a kiélezett csatában, jól küzdött, pontrúgásai életveszélyesek voltak.”

---- K ---- S
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik