Szalai: A siker minden pillanatát ki kell élvezni

Vágólapra másolva!
2010.10.04. 12:15
null
Szalai egyre nagyobb kedvenc lesz Mainzban (Fotó: Action Images)
Jóból is megárt a sok, hátba verésből meg aztán végképp, különösen akkor, ha mindenki a gólszerzőt akarja jól meglapogatni. A mainzi Szalai Ádám viszont nem elsősorban testi épsége, hanem a szombat esti repülőjárat miatt aggódott, türelmetlenül leste az óráját, jóllehet a Hoffenheim elleni győztes bajnoki (4–2) után valamennyi szembejövőnek volt hozzá néhány kedves szava.

„Másfél órába telt, amíg eljutottam az öltözőnktől az autómig – utalt a hazaút nehézségeire a támadó. – Nem is találok szavakat arra, milyen hangulat uralkodott a stadion körül. Félelmetes volt, hátborzongató. Rengeteg szurkoló ünnepelte csapatunkat."

A dicsérő jelzők tárháza kiapadhatatlan – Szalai Ádám a Bundesliga aktuális szezonjában mind a hét mérkőzésen pályára lépett. Ezeken három gólt szerzett (a Wolfsburg, a Bayern, valamint a Hoffenheim ellen), és legutóbb egyik társát is helyzetbe hozta.

„Már a müncheniek elleni bajnoki előtt is többen felhívtak, de a bajorokkal szembeni találkozó után megduplázódott az érdeklődő újságírók száma, a magyar és a német telefonszámomon is sokan kerestek. Ez a szép a labdarúgásban: élvezem az élet napos oldalát, és az öltözőnket is szétveti a jó hangulat. Olyan csapatról még nem hallottam, amelyik feljutott a csúcsra, és örökre ott is maradt, ezért a siker minden pillanatát ki kell élvezni, végtére is a labdarúgásban hullámhegyek és hullámvölgyek váltogatják egymást. Egyszer fenn, másszor lenn."

A stuttgarti és madridi tanulóévek nem múltak el nyomtalanul, de vajon gondolta-e volna a csatár, hogy visszatér német földre?

„Tudtam, ha a Castillában lesz egy jó évadom, rögvest felkerülök néhány csapat listájára – fogalmazott. – Minden lehetőségnek örültem, amely azzal kecsegtetett, hogy állandó játéklehetőséghez juthatok, és nem áll meg a fejlődésem. Ezért aztán örömmel mondtam igent a Mainz megkeresésére."

A SZALAI ÁDÁMRÓL KÉSZÜLT KÉTOLDALAS ÖSSZEÁLLÍTÁSUNKAT – AMELYBEN EGERVÁRI SÁNDOR SZÖVETSÉGI KAPITÁNY VÉLEMÉNYÉT IS MEGTUDHATJA – A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik