NK Osijek: Volt néhány megkeresésem, de végül maradtam – Kleinheisler

Vágólapra másolva!
2021.08.02. 09:37
null
Kleinheisler László célja, hogy az európai kupaporondon is meneteljen az eszéki együttes (Fotó: NK Osijek)
A 37-szeres válogatott Kleinheisler László iránt volt érdeklődés a nyári átigazolási időszakban, ám egyelőre maradt Eszéken. A futballista boldog jelenlegi csapatánál, bár nem zárja ki teljesen annak lehetőségét, hogy klubot vált.

– Az ön gólja döntött a Pogon elleni Európa-konferencialiga párharcban, hogy értékeli a lengyelek elleni találkozókat?
– Az első meccsen nem sikerült az eltervezett játékot játszanunk, sok hiba csúszott be, igaz, a második félidő egy fokkal jobb volt, helyzeteket is sikerült kialakítani, ám nem tudtunk gólt szerezni – mondta lapunknak Kleinheisler László az Osijek vasárnapi bajnokija előtt. – A hazai pályán játszott visszavágón már sikerült megvalósítani az elképzeléseinket, sokszor bejöttek azok az elemek, amelyeket edzéseken gyakoroltunk. Ezen a találkozón már jobban koncentráltunk, a legfontosabb, hogy ott vagyunk az Európa-konferencialiga harmadik selejtezőkörében, külön öröm számomra, hogy az én gólommal jutottunk tovább.

– Ezek szerint Kleinheisler László volt a különbség a csapatok között? Hogy emlékszik vissza a góljára?
– Azt azért nem mondanám, az egész csapat kellett a sikerhez. A gólomnál Damjan Bohar szépen levitte a labdát az alapvonalig, majd visszagurította, én pedig jókor érkeztem a második hullámban. Tudatos akció volt, készültünk arra, hogy ha eljutunk az ellenfél tizenhatosáig, nézzük meg a visszapasszolás lehetőségét. Szerencsére ez most sikerült, ráadásul a védő lába között találtam a kapuba.

– A Pogon elleni első mérkőzés 57. percében lecserélték, majd a találkozó után Nenad Bjelica vezetőedző úgy fogalmazott, túl görcsösen játszott.
– Az odavágó volt az első meccsem az idényben, négy edzés után már a kezdőcsapatban találtam magam. Természetesen örültem ennek, bár megmondom őszintén, fizikailag nem éreztem magam százszázalékosnak. Azóta már több edzés és tétmérkőzés is volt, úgy érzem, egyre több energiám van, egyre jobb formába kerülök. A visszavágón már többször értem a labdához, többet voltam játékban, ráadásul gólt is szereztem.

– Csaknem négyezren mentek ki a múlt csütörtöki eszéki visszavágóra, edzőjük szerint a szurkolók igazán kitettek magukért.
– Fontos, hogy ott vannak mögöttünk, igaz, nem több tízezren vannak, ám nagyon sok erőt adnak nekünk. Persze, teljesen más a magyar válogatottban játszani 65 ezer fantasztikus szurkoló előtt, ám bízom benne, hogy a jövőben Eszéken is egyre többen jönnek ki a mérkőzésekre.

– Csütörtökön következik a CSZKA Szófia elleni első mérkőzés, mit vár a bolgárok elleni párharctól?
– Minden meccs más, egymás után jönnek a bajnoki és kupamérkőzések, nekünk csak magunkra, a saját játékunkra kell figyelni. Úgy érzem, fejben rendben van a társaság, ráadásul a motiváció is az egekbe szökött. A Hajduk Split elleni idegenbeli győzelem után továbbjutottunk az Ekl-ben is, ez óriási löketet adott nekünk. Várjuk már a CSZKA Szófia elleni kupapárharcot, a lehető legtovább akarunk jutni a kupasorozatban. Csütörtökön idegenben kezdünk, gólokat akarunk szerezni, szófiai győzelemmel otthon kényelmesebb helyzetből várhatnánk a visszavágót. Minden esélyünk megvan a jó kupaszereplésre, úgy érzem, most igazán remek csapatunk van.

– A napokban hosszabbított 2023 nyaráig az Eszékkel, ezek szerint nem tervez klubot váltani a közeljövőben? Sokan azt gondolták, hogy a remekül sikerült előző idény, és az Európa-bajnokság után erősebb bajnokságban folytatja.
– Volt néhány megkeresésem, de végül maradtam, remekül érzem magam Eszéken. Nagyon jólesik, hogy itt megbecsülnek, úgy érzem, Nenad Bjelica vezetőedző maximálisan bízik bennem. Meg akarom hálálni a bizalmat, segíteni szeretnék a csapatomnak. Persze bármi megtörténhet, az is lehet, hogy még a nyáron jön olyan ajánlat értem, amelyet elfogad az Eszék. Ám ezzel abszolút nem foglalkozom, csak a CSZKA Szófia elleni mérkőzés jár a fejemben.

– Nevelőklubja, a Puskás Akadémia tizennegyedik nekifutásra megnyerte a Puskás–Suzuki-kupát, milyen érzésekkel fogadta a hírt?
– Örültem amikor meghallottam, hogy a Puskás Akadémia megnyerte a tornát. Nekem óriási élmény volt pályára lépni ezen a rangos tornán. Le a kalappal a srácok előtt, szívből gratulálok a teljes akadémiának a szép sikerhez. Ezen az úton kell tovább haladniuk, csak így tovább!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik