Németország: az Újpest is hívta, de a 3. Ligába igazol a hamburgi Nagy

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2012.06.21. 20:22
Nagy Dániel a német Hamburg labdarúgócsapatától a harmadosztályban szereplő VfL Osnabrückhöz szerződött.

Nagy Dániel tavaly nyáron, a felkészülési időszakban a Hamburg első csapatában is lehetőséget kapott, de a szezont a Hamburg II-ben, a negyedosztályban játszotta végig. A 21 éves középpályás 32 meccsen öt gólt szerzett és öt gólpasszt adott, de a fejlődése érdekében, még egy évig szóló szerződése ellenére a távozás mellett döntött.

Nagy a két klub megállapodása után ma két évre kötelezte el magát a 3. Ligában szereplő VfL Osnabrückhöz, holnap már együtt edz a csapattal, amely a feljutást célozza meg a július 18-án kezdődő szezonban. A Hamburgnak azonban visszavásárlási joga van a középpályásra.

„Dani iránt több klub is érdeklődött, itthonról és külföldről is. Az Osnabrück mellett az a szakmai elképzelés döntött, amit a csapat vezetőedzője felvázolt előttünk. Úgy gondoljuk, ez a szerződés mindenképp előrelépés lehet Dani pályafutásában. Itthonról Dani volt klubja, az Újpest belga tulajdonosa hívott minket, illetve volt informális érdeklődés Győrből is, de Dani még nem szeretett volna hazajönni" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak a futballista édesapja, idősebb Nagy Dániel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik