nemzetisport.hu
2018.09.09 07:25 Frissítve: 2018.09.09 09:14

MLS: Németh Krisztián végig a pályán; Villa Rooney ellen

Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) idei szezonjában először fordult elő, hogy Németh Krisztián végigjátsszon egy bajnokit, ráadásul csapata, a Sporting KC győzni is tudott.

 

Németh Krisztián egy hónapja tért vissza a New Englandtől a Kansashez, de idén eddig sem a Revolutionnél, sem az SKC-nél nem játszott végig egyetlen bajnokit sem. Egészen az Orlando City elleni meccsig, ugyanis a szombati, hazai találkozón kezdő volt, és a pályán is töltötte mind a 90 percet, amely során a Sporting Kansas City Felipe Gutiérrez góljával 1 –0-ra győzött.

Némethnek egyébként ez volt a 20. bajnoki meccse a szezonban, a Sportingban pedig a harmadik, viszont először kezdett az átigazolása óta. A hazaiak másik magyarja, Sallói Dániel nem volt ott a mérkőzésen, hiszen tagja a magyar válogatott keretének, szombaton a cserepadon ült a finnek elleni Nemzetek Ligája-találkozón.

A Finnországban pályára is lépő Stieber Zoltán szintén az NL-meccs miatt hiányzott a D.C. United New York City elleni vendégjátékáról, így nem láthatta az 1–1-es döntetlennel záruló mérkőzésen a hazaiaknál a világbajnok, korábbi Barca-csatár David Villa gólját és a másik oldalon Wayne Rooney gólpasszát sem.

MLS
ALAPSZAKASZ
Sporting KC–Orlando City 1–0

SKC: Németh Krisztián kezdőként végigjátszotta a meccset, Sallói Dániel a válogatottal van, nem volt nevezve.
New York City FC–D.C. Unietd 1–1
D.C. United: Stieber Zoltán a válogatottal van, nem volt nevezve.
Portland Timbers–Colorado Rapids 2–0  

 

2023.09.02 23:29:32

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Jobban érdekel, mire viszi, mint akármelyik import a mi kis bajnokságunkban.

2023.09.01 23:18:36

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az edzők pedig, ha eleinte szólnak is, később belefásulnak, kerülik az ütközéseket. Úgy teszik a dolgukat, hogy munkájuk elnyerje a vezetők tetszését. Ha pedig beüt a mennykő, menniük kell – persze, hogy közös megegyezéssel.

2023.08.21 19:37:06

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A helyén van, és amit mutatott, az még csak a kezdet. A világklasszissá válás kezdete.

2023.08.14 21:34:44

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Légiósaink reménybeli sikere a többiek számára is kaput nyithat, egy jó szellemű futballista véleményére ugyanis odafigyelnek az értelmes klubvezetők. Felelősségük tehát dupla, de elég, ha megbecsülik magukat, a többi, mondhatni, egy futballkultúra nagyköveti munkájának bónuszaként következhet.