P. K. 2019.12.14 09:40 Frissítve: 2019.12.14 10:57

Légiósok: „Négy jó meccs után összeomlik” – kritika a magyar középpályásról

A sport.onet.pl terjedelmes cikkben foglalkozik a Legia Warszawa magyar válogatott középpályása, Nagy Dominik lehetséges jövőjével, aki szeptember óta nem szerepelt bajnoki meccsen a varsóiaknál.

Nagy Dominik jövője kérdésessé vált Varsóban (Fotó: sport.onet.pl, archív)

 

Nagy Dominik ebben az idényben kilenc bajnokin szerepelt a Legiában, egy gólt szerzett és egy gólpasszt jegyzett, de szeptember 28. óta nem kapott lehetőséget a bajnokságban (legutóbb tétmeccsen a harmadosztályú Legia II-ben játszott október 23-án), az előző öt meccsen már a keretbe sem került be, így adja magát a kérdés, hogyan alakulhat a pályafutása, tekintve, hogy 2021-ig szól a szerződése Varsóban.

„Nagy azon játékosok közé tartozik, akiknek van három-négy jó meccsük, majd összeomlanak” – nyilatkozta a magyar középpályásról Sylwester Czereszewski, a Legia korábbi játékosa.

A sport.onet.pl cikke kifejti, a középpályásnak a télen el kellene hagynia a klubot, ha nem akarják a varsóiak, hogy tovább essen a piaci értéke, mert 24 évesen jó korban van és magyar válogatott is, ami sokat számít egy játékos megítélésénél, még ha  a legutóbbi két válogatott mérkőzésen, Uruguay és Wales ellen nem is szerepelt.

„Ha egy klub mellőz egy játékost, akkor rosszabb tárgyalási pozícióba kerül, amikor értékesíteni szeretné, de a pontok fontosabbak. Nagynak a képességei megvannak, de nem tudja stabilizálni a formáját. Alekszandar Vukovics edzőnél pedig nincsenek „szent tehenek”, Arvydas Novikovas, Luquinhas és Pawel Wszolek jó formája mellett nincs helye a csapatban” – idézi a sport.onet.pl a Legia másik korábbi játékosát, Tomasz Sokolowski.

A cikk hozzáteszi, nagy kérdés, lesz-e olyan klub, amely kész kifizetni a jelenlegi helyzetben 1.5 millió eurót a középpályásért, amennyit a Legia kapni szeretne érte. Magyarországról Nagy korábbi klubja, a Ferencváros és a játékos iránt már korábban is érdeklődő Mol Fehérvár jöhetne szóba, de a hírek szerint a játékos nem tervezi a hazatérést.    

A 2017-ben szerződtetett Nagy került már hasonló helyzetbe a Legiánál, a korábbi vezetőedző, Romeo Jozak időszakában, amikor 2018 februárjában fél évre, kölcsönbe haza is jött a Ferencvároshoz, majd miután visszatért, az új edzőnél, Ricardo Sá Pintónál visszakerült a csapatba.  

2021.01.11 13:09:07

Légiósok PÓR KÁROLY

„Hihetetlen, hogy húszévesen ilyen rangos díjra jelölték” – Esterházy Mátyás kulisszatitkokat is elárult.

2021.01.09 21:26:07

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Reménykedve várjuk a hasonlóan sikeres folytatást.

2021.01.08 22:24:50

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Szoboszlai alaptehetsége, jelenlegi játéktudása felette áll az 1997-es Dárdaiénak, aki viszont képes volt arra, hogy kihozza magából a maximumot.