Légiósok: „Készen állok a játékra kezdőként és csereként is” – Ádám Martin a válogatottról

Vágólapra másolva!
2023.11.01. 15:24
null
Ádám Martin már a BL-re koncentrál a bajnoki cím után (Fotó: Ulszan)
Ádám Martin múlt hétvégén másodszorra nyerte meg a dél-koreai élvonal bajnoki címét az Ulszan Hyundai játékosaként. Ebből az apropóból készített vele interjút a Nemzeti Sport, amelynek az ázsiai Bajnokok Ligájáról, második gyermeke születéséről és a magyar válogatottról is beszélt. 



Ádám Martin a második koreai idénye során is bajnoki címet szerzett klubjával. Ebben az évadban az összes sorozatot (koreai bajnokság, koreai kupa, ázsiai BL, magyar válogatott) figyelembe véve eddig 39 mérkőzésen 12 gólt ért el és 6 gólpasszt osztott ki, csapata pedig három fordulóval az idény vége előtt biztosította be az elsőséget.

„Hosszú idény volt, a végére elfárad az ember, de megérte a sok munka, mert megvédtük a bajnoki címünket. Azt gondolom, hogy egy fokkal könnyebb volt, mint tavaly, még akkor is, ha néha bukdácsoltunk. Megünnepeltük, de visszafogottan, itt nem viszik túlzásba, majd az utolsó bajnoki után lesz ünnepség a szurkolókkal együtt, a kupaátadás.”

A három hátralévő bajnoki mellett még az ázsiai Bajnokok Ligájában is meccsek várnak Ádámékra ebben a naptári évben. Ha az Ulszan továbbmegy, akkor 2024-ben akár Cristiano Ronaldóék vagy Karim Benzemáék is szembe jöhetnek a sorozatban.

„Most kaptunk három szabadnapot, de innentől már a BL-re koncentrálunk. Vannak céljaink, szeretnénk továbbjutni a csoportból, az most az első számú prioritás. Eddig is komolyan vettük, de a bajnoki cím bebiztosítása után csak erre koncentrálunk. Ha továbbjutunk a csoportból, akkor az egyenes kieséses szakaszra majd jövőre, februártól kerül sor. Az nem került szóba, hogyha továbbmegyünk, akkor milyen sztárok ellen játszhatunk, de szerintem erre mindenki gondol. Jó érzés ilyen játékosok ellen pályára lépni, a válogatottból tudom, milyen volt az angolok, a németek vagy éppen az olaszok ellen játszani. Biztos, hogy itt is benne van a fejekben, hogy ezért is jó lenne továbbjutni.”

 

Egymás után másodszor lett bajnok Ádám Martin az Ulszannal (Fotó: Ulszan)
Egymás után másodszor lett bajnok Ádám Martin az Ulszannal (Fotó: Ulszan)


Ádám Martin legnagyobb riválisa a csapaton belül Dzsu Min Kju volt, aki eleinte többször kezdett, az idény végére azonban megosztották a játékperceket.

„Nyilván voltak nehezebb időszakok, de a nyár óta felváltva játszottunk végig, egy meccset ő játszott, egyet én. Persze amikor a válogatottól visszajövök, akkor az időeltolódás miatt nem szoktam pályára lépni, most pedig megszületett a második gyerekem, Milos. Emiatt is tartózkodtam otthon egy kicsit több időt.”

Ezt a témát érintve ki is bontotta a magyar válogatott támadója, hogy miért volt nehezebb számára az utóbbi időszak: felesége a szülés előtt hazaköltözött.

„Amióta ismerem a feleségemet, azóta mindig együtt mentünk mindenhova, így ez volt az első hosszabb időszak, amikor távol voltunk egymástól. Júniusban már egyedül tértem vissza Ulszanba. Nem volt egyszerű történet, de a nehezén már túl vagyunk, bár karácsonyig még egyedül leszek itt. Szerettem volna a szülésnél is ott lenni, de sajnos úgy alakult, hogy nem jött össze. Facetime-on azért követtem az eseményeket”
– mondta Ádám, aki hozzátette, a klub megengedte, hogy a válogatott szünet előtt hazamenjen a családhoz néhány napra. Azt is elárulta, hogy mióta egyedül van, több ideje jut saját magára, amit a fizikális és mentális felkészülésre tud fordítani. "Az utóbbi időben szakemberek segítségével végzem az extra munkáimat. Jóval hatékonyabb így dolgozni, hogy valaki tudatosan felépíti az edzéstervet. A nyári időszak komoly mentális kihívás volt, de egy ideje ezen is tudatosan dolgozunk. Azt gondolom jó úton járok."

Végül természetesen a válogatottról is szót ejtett a korábbi NB I-es gólkirály, akinek csak a kijutás lebeg a szeme előtt, és készen áll, ha lehetőséget ad neki Marco Rossi a novemberi vb-selejtezőkön.

„A fő cél, hogy bebiztosítsuk a kijutásunkat. Azt, hogy én mit tudok ehhez hozzátenni, majd meglátjuk. Én készen állok, hogyha játszani kell – kezdőként is, csereként is. Nem szoktam ezeket túlaggódni, hogy kezdőként vagy csereként, amennyi lehetőséget kapok, azt meg kell ragadni. Én mindig mindent beleadok, mindig száz százalékot nyújtok, ez most is így lesz. Sajnos elkapta a sérüléshullám a csapatot, de ezért vagyunk egy csapat, ezért vagyunk ilyen erősek, mert akit a kapitány betesz, az általában tud bizonyítani.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik