Légiósok: Gazdag újabb góljával klubrekorder lett Philadelphiában

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.01. 08:24
null
Gazdag Dániel rekordot döntött a Philadelphiában (Fotó: Getty Images)
Góllal vette ki a részét a Philadelphia Union Atlanta United elleni 4–1-es győzelméből a 15-szörös magyar válogatott támadó, Gazdag Dániel, aki előbb múlt héten szerzett mesterhármasával beállította az alapszakaszban lőtt gólok rekordját klubjánál, majd most meg is döntötte azt.

A Keleti főcsoportot vezető Philadelphia idei 29. alapszakaszbeli mérkőzésén a 11. helyezett Atlanta Unitedet látta vendégül abban a tudatban, hogy győzelemmel biztossá tehette rájátszásba jutását.

Ennek megfelelően a házigazda már a 18. percben megszerezte a vezetést, melyre néhány perccel később még válaszolt az Atlanta, de még az első félidő hosszabbításában visszavette az előnyt a Philadelphia.

A második játékrészben pedig nem engedte közelebb ellenfelét a vendéglátó, s a 67. percben Gazdag Dániel góljával 3–1-re húzott el: a felszabadítani igyekvő védő fejese épp a magyar válogatott támadó elé került, aki közelről nem hibázott. VIDEÓ ITT!

Gazdag Dánielnek ez volt a 17. gólja az MLS alapszakaszában, ezzel ő lett a Philadelphia legeredményesebb játékosa a bajnokság ezen részében, míg az idényben már 25 gólból vette ki a részét, hiszen 8 asszisztot is kiosztott – a mostani csúcsot pedig a hátralévő öt alapszakasz-mérkőzésen javíthatja tovább.


A Philadelphia a hajrában még tovább növelte a különbséget és 4–1-es sikerével a Los Angeles FC után második csapatként tette biztossá tagságát a playoffban.

EGYESÜLT ÁLLAMOK
MLS, ALAPSZAKASZ

Philadelphia Union–Atlanta United 4–1
Philadelphia Union: Gazdag Dániel végig a pályán volt, ő szerezte csapata 3. gólját a 67. percben

URUGUAY
COPA URUGUAY

Central Espanol–Liverpool 2–0
Central Espanol: Vadócz Krisztián a 84. percben lépett pályára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik