Légiósok: csúnyán odaléptek Kleinheislernek, klubja kiakadt a bírókra – akik magyarok voltak

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.04.05. 21:37
null
Kleinheisler Lászlót ápolják, a háttérben Bognár Tamás játékvezető (Fotó: <a href="https://www.facebook.com/search/top/?q=Panathinaikos" target="_blank">Panathinaikosz Facebook)</a>
Éles mérkőzést játszott a Panathinaikosz a görög labdarúgó-bajnokság szerdai játéknapján, és győzött 1–0-ra az Arisz vendégeként. Akadt egy olyan jelenet a meccsen, méghozzá Kleinheisler László főszereplésével, amely külön cikket érdemelt az egyik görög sportoldalon.

 

A mérkőzés 27. percében Moses Odubajo, a hazaiak védője keményen odalépett Kleinheisler Lászlónak, a Panathinaikosz magyar légiósának. A játékvezető le is fújta a szabálytalanságot, és sárga lapot mutatott fel az angol légiósnak.

A görög Sportal figyelmét egyrészt az keltette fel, hogy nemcsak a pályán tartózkodó vendégjátékosok és a Panathinaikosz kispadja tiltakozott vehemensen az enyhének vélt büntetés miatt, hanem az athéni klub hivatalos közösségi médiás felületein zajló közvetítésben is felhorgadtak:



„27. perc: Odubajo sportszerűtlenül szereli Kleinheislert. Piros lapnak kellene következnie.
28. perc: És mégsem! A játékvezető sárga lapot ad, és a VAR-szoba nem hívja ki, hogy megnézze az esetet! Miféle szerelésért járna piros lap?”

Érdekes egybeesés – hívja fel a figyelmet a történet második csavarjára a sportal.gr –, hogy a mérkőzést rendhagyó módon magyar játékvezető, Bognár Tamás vezette, a Panathinaikosz közvetítésében kárhoztatott VAR-szobában pedig Berke Balázs volt az, aki nem látott okot felhívni kollégája figyelmét a történtekre.

Kleinheislert ápolni kellett, de szerencsére nem sérült meg súlyosabban, folytatni tudta a játékot, csak a második félidőben, az 59. percben cserélték le.

A Panathinaikosz a győzelem révén 66-ra növelte pontjai számát, és a második helyen áll a szintén 66 pontos AEK mögött, míg az Arisz az ötödik pozíciót foglalja el 41 ponttal. A rájátszásból még hét forduló van hátra.

A kemény belépő (Fotó: sportal.gr)
A kemény belépő (Fotó: sportal.gr)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik