Munkatársunktól 2020.06.12 14:09 Frissítve: 2020.06.12 14:55

Játékossors: Jó eséllyel itthon folytatom – Bogdán Ádám

Bogdán Ádám már a Nemzeti Sportnak adott májusi nyilatkozatában is elmondta, hogy szóba kerülhet a hazatérés, most pedig az Origónak úgy nyilatkozott, hogy jó eséllyel Magyarországon folytatja pályafutását. A 32 éves, 20-szoros magyar válogatott kapus arról is beszélt, milyen érzés volt a Liverpool edzésein annak idején a világ legjobbjai ellen védeni.

 

Bogdán Ádám 13 év után védhet ismét Magyarországon (Fotó: Török Attila, archív)

 

 
BOGDÁN ÁDÁM: AKI AKAR, TUD MELÓZNI, ÉS ÉN MOST NAGYON AKAROK
BOGDÁN ÁDÁM KÉPBE KERÜLHET A FERENCVÁROSNÁL

A Bolton után a Liverpool teljesen más szintet képviselt, ahogyan anno akkor, úgy ezúttal is nagy volt különbség – elevenítette fel emlékeit Bogdán. – A világ legjobbjai ellen kellett bizonyítani, ez pedig roppant nehéz volt. Edzésen is a maximumot kellett nyújtani, különben minden lövésből gól született. Szerencsére jól ment az alkalmazkodás, nagyon jó formában és magabiztosnak éreztem magam, amikor a Watford ellen megkaptam a lehetőséget, de sajnos rosszul alakult a meccs, ráadásul éppen egy szöglet utáni kijövetelnél hibáztam, amiben elvileg jobb voltam Simon Mignolet-nál. Néhány héttel később aztán az Exeter elleni FA-kupa-mérkőzésen a sors ismételte önmagát, ezután pedig elszállt a bizalom, visszahívták a kölcsönben szereplő Danny Wardot, így harmadik számú kapus lettem. Nehéz időszak volt, muszáj lett volna védenem, hogy esélyem legyen az Eb-keretbe való bekerüléshez, de nem engedtek el kölcsönben a Liverpooltól, így nem maradt esélyem.”

Bogdán ezek után a Wigan érintésével 2018-ban a skót élvonalbeli Hibernianhez került, melynél június végén lejár a szerződése, s mivel a klub a kifutó megállapodású játékosokkal nem hosszabbít, minden bizonnyal a magyar válogatott kapus sem marad – könnyen lehet, hogy Magyarországon folytatja a pályafutását.

Május harmincegyedikén lejárt a szerződésem, a bizonytalan jövő miatt hazautaztam Magyarországra, itt próbálom edzésben tartani magam, és felkészülni a következő szezonra. Konkrétumokkal egyelőre nem tudok szolgálni a jövőt illetően, de jó eséllyel itthon folytatom a pályafutásomat” – mondta.

Bogdán kapcsán májusban a Ferencváros érdeklődéséről számoltunk be. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy még sosem védett az NB I-ben, hiszen már 20 éves kora előtt Angliába, a Boltonhoz szerződött a Vasasból.

A Bogdán Ádámmal készült riportot ide kattintva olvashatja el teljes egészében!

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.

2021.05.15 17:29:50

Légiósok R. Gy.

A kiesés elől tyúklépésben menekülő Lokomotiva keveset mutatott, meleg lesz az utolsó forduló.

2021.05.07 13:39:36

Légiósok MTI/B. A. B., H. D.

Információink szerint a klub történelmének egyik legmagasabb fizetését kínálták a kapusnak.

2021.04.26 17:30:33

Légiósok MILITÁR IVÁN

Miért van szüksége az RB Leipzignek Willi Orbánra és mit adhat ő a magyar válogatottnak? Elemzés.

2021.04.25 16:07:10

Légiósok H. Á.

Magyar játékosai nélkül játszott gól nélküli döntetlent az NK Osijek a Rijeka vendégeként.