Eurofoci: Guzmics végig játszott, Vanczák bajnokavatón járt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.01. 00:54
Guzmics Richárd csapata, a Wisla Kraków 3–2-es vereséget szenvedett a Korona Kielcétől a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ekstraklasa) szombati játéknapján a bennmaradásért zajló rájátszás negyedik fordulójában. Guzmics kezdőként végigjátszotta a mérkőzést.

Svájcban a Sion 2–1-es vereséget szenvedett Bázelben. Vanczák Vilmos nem lépett pályára a vendégeknél, miközben győzelmükkel a hazaiak sorozatban hetedik bajnoki címüket tették biztossá. A Basel immár 19. ligaelsőségét zsebelte be, a Grasshoppers 27-tel a svájci rekorder.Svájcban a Sion 2–1-es vereséget szenvedett Bázelben. Vanczák Vilmos nem lépett pályára a vendégeknél, miközben győzelmükkel a hazaiak sorozatban hetedik bajnoki címüket tették biztossá. A Basel immár 19. ligaelsőségét zsebelte be, a Grasshoppers 27-tel a svájci rekorder.

Nemcsak Svájcban volt bajnokavatás: az UEFA legfiatalabb tagországában, Gibraltáron a Lincoln Red Imps végez ismét a pontvadászat élén, a Vörös Manók két fordulóval a bajnokság vége előtt nyolc ponttal vezetnek az Europa FC előtt, így előbbi harmadszor is kipróbálhatja magát a BL-selejtezőkben, míg utóbbira stílszerűen az El-selejtező vár.

Portugáliában Porto–Sporting rangadót rendeztek, és a lisszaboniak megőrizték esélyüket a bajnoki címre, miután a duplázó Iszlam Szlimani vezetésével 3–1-re nyertek. Az éllovas Benfica előnye két pont a városi rivális előtt a bajnoki táblázaton (két forduló van hátra), a Porto már biztosan a harmadik helyen zár.

A Novara gól nélküli döntetlent játszott a Trapani otthonában az olasz másodosztályban, a vendégeknél Adorján Krisztián a 84. percben szállt be a meccsbe.

LENGYELORSZÁG, RÁJÁTSZÁS
A 9–16. HELYÉRT

Termalica–Leczna 0–2
Korona Kielce–Wisla Kraków 3–2

SVÁJC
31. FORDULÓ

Grasshoppers–Young Boys 1–2
Basel–Sion 2–1

PORTUGÁLIA
32. FORDULÓ

Tondela–Rio Ave 1–1
Belenenses–Pacos Ferreira 0–2
Porto–Sporting 1–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik