DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
2023.02.26 11:56 Frissítve: 2023.02.26 13:14

DAC: Ilyen még nem történt a pályafutásom alatt – Kalmár Zsolt

A DAC szombaton átvette a vezetést a szlovák Fortuna Ligában, miután vesztes állásból felállva legyőzte az újonc Szakolcát, miközben a Slovan csak ikszelt Aranyosmaróton. A felvidékiek csapatkapitánya, a szombaton 11-est rontó Kalmár Zsolt szerint ez jelenleg semmit sem jelent, csak a következő meccsre összpontosítanak.

Kalmár Zsolt 11-est hibázott, de a sárga-kékek így is győztek szombaton (Fotó: dac1904.sk)

 

 

„Az első félidőben semmi sem jött össze. Volt két-három jó lehetőségünk, be kellett volna rúgni őket. Majd kaptunk egy elkerülhető gólt és ezután kihagytam a tizenegyest“ – sóhajtott a Nemzeti Sportnak értékelése alatt Kalmár Zsolt, a Dunaszerdahely csapatkapitánya.

A büntető elvégzése előtt a vendégek kapusa, Martin Junas mindent megpróbált, hogy kizökkentse a magyar válogatott játékost.

„Nem zavart meg a produkciója. Tudtam, hogy hova szeretném rúgni. Sajnos nem találtam el a kaput, mellé ment. Ilyen még nem történt a pályafutásom alatt. Hát már ez is megvolt… Mondhatom, a csapat végül megmentett, hiszen azért rosszabbul esett volna, ha kihagyom a büntetőt és nem győzünk“ – mondta már mosolyogva a 27 éves játékos.

A szünetben Adrián Gula vezetőedző becserélte a volt ferencvárosi játékost, Ammar Ramadant és ennek a húzásának is köszönhetően felpörgött a DAC az MFK Skalica elleni mérkőzés második félidejében.

,,A szünetben megbeszéltük, hogy türelmesen, egy-két érintővel kell játszanunk. Úgy mentünk ki a pályára, hogy meg kell fordítanunk a meccset. Így is lett! Maximálisan felpörögtünk, a közönség is mögöttünk volt és támogatott bennünket. A mai meccsen is lehetett látni, mennyire jó a csapategység“ – emelte ki a 29-szeres válogatott Kalmár.

A pozsonyi Slovan csak döntetlent játszott Aranyosmaróton, így az alapszakasz utolsó előtti fordulója után a DAC vezeti a Fortuna Ligát.

„Igen, elsők vagyunk, de ez semmit sem jelent. Nekünk a következő meccsre kell összpontosítani. A célunk továbbra is az, hogy csapatot építsünk. Ha jönnek az eredmények, az nekünk önbizalmat ad. Az eddigi úton kell tovább haladnunk. Ilyen akarattal, alázattal kell játszanunk. Elsők vagyunk, így mindenki minket akar legyőzni. Nagyon nehéz meccsek várnak ránk. Már a következő fordulóban, Rózsahegyen is.”

Szánthó Regő a 80. percben 1–1-es állásnál lépett pályára.

„A mester azt kérte, nyugodtan játsszunk, keressük a beadásokat, a lövéseket. Beadásból született a győztes gól, pedig azt hittem, Ammar nekem passzolja a labdát és én kapura tűzöm. De így lett tökéletes. Beadta és Matheus Brunetti bekotorta – mondta lapunknak Szánthó Regő. – Nagyon nehezen indult a meccs. Azonban a csapat erejét mutatja, hogy fordítani tudtunk. Nem gondoltam volna, hogy már a harmadik tavaszi kör után átvesszük a vezetést.“

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
21. FORDULÓ
DAC–Skalica 2–1 (Cernek 66. – öngól, Brunetti 85., ill. Fábry 33.)
DAC: Kalmár Zsolt a 80. percig játszott, Szánthó Regő a 80. percben állt be, Veszelinov Dániel nem védett.

 

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.