DAC: Ilyen még nem történt a pályafutásom alatt – Kalmár Zsolt

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2023.02.26. 11:56
null
Kalmár Zsolt 11-est hibázott, de a sárga-kékek így is győztek szombaton (Fotó: dac1904.sk)
A DAC szombaton átvette a vezetést a szlovák Fortuna Ligában, miután vesztes állásból felállva legyőzte az újonc Szakolcát, miközben a Slovan csak ikszelt Aranyosmaróton. A felvidékiek csapatkapitánya, a szombaton 11-est rontó Kalmár Zsolt szerint ez jelenleg semmit sem jelent, csak a következő meccsre összpontosítanak.

 

 

„Az első félidőben semmi sem jött össze. Volt két-három jó lehetőségünk, be kellett volna rúgni őket. Majd kaptunk egy elkerülhető gólt és ezután kihagytam atizenegyest“ – sóhajtott aNemzeti Sportnak értékelése alatt Kalmár Zsolt, aDunaszerdahely csapatkapitánya.

Abüntető elvégzése előtt avendégek kapusa, Martin Junas mindent megpróbált, hogy kizökkentse amagyar válogatott játékost.

„Nem zavart meg aprodukciója. Tudtam, hogy hova szeretném rúgni. Sajnos nem találtam el a kaput, mellé ment. Ilyen még nem történt apályafutásom alatt. Hát már ez is megvolt… Mondhatom, a csapat végül megmentett, hiszen azért rosszabbul esett volna, ha kihagyom abüntetőt és nem győzünk“ – mondta már mosolyogva a27 éves játékos.

Aszünetben Adrián Gula vezetőedző becserélte avolt ferencvárosi játékost, Ammar Ramadant és ennek ahúzásának is köszönhetően felpörgött aDAC az MFK Skalica elleni mérkőzés második félidejében.

,,A szünetben megbeszéltük, hogy türelmesen, egy-két érintővel kell játszanunk. Úgy mentünk ki a pályára, hogy meg kell fordítanunk ameccset. Így is lett! Maximálisan felpörögtünk, aközönség is mögöttünk volt és támogatott bennünket. Amai meccsen is lehetett látni, mennyire jó acsapategység“ – emelte ki a 29-szeres válogatott Kalmár.

Apozsonyi Slovan csak döntetlent játszott Aranyosmaróton, így az alapszakasz utolsó előtti fordulója után aDAC vezeti aFortuna Ligát.

„Igen, elsők vagyunk, de ez semmit sem jelent. Nekünk akövetkező meccsre kell összpontosítani. Acélunk továbbra is az, hogy csapatot építsünk. Ha jönnek az eredmények, az nekünk önbizalmat ad. Az eddigi úton kell tovább haladnunk. Ilyen akarattal, alázattal kell játszanunk. Elsők vagyunk, így mindenki minket akar legyőzni. Nagyon nehéz meccsek várnak ránk. Már akövetkező fordulóban, Rózsahegyen is.”

Szánthó Regő a80. percben 1–1-es állásnál lépett pályára.

„A mester azt kérte, nyugodtan játsszunk, keressük abeadásokat, a lövéseket. Beadásból született agyőztes gól, pedig azt hittem, Ammar nekem passzolja alabdát és én kapura tűzöm. De így lett tökéletes. Beadta és Matheus Brunetti bekotorta – mondta lapunknak Szánthó Regő. – Nagyon nehezen indult ameccs. Azonban a csapat erejét mutatja, hogy fordítani tudtunk. Nem gondoltam volna, hogy már aharmadik tavaszi kör után átvesszük avezetést.“

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
21. FORDULÓ
DAC–Skalica 2–1 (Cernek 66. – öngól, Brunetti 85., ill. Fábry 33.)
DAC: Kalmár Zsolt a 80. percig játszott, Szánthó Regő a 80. percben állt be, Veszelinov Dániel nem védett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik