„A Wolfsburgba szerződő Mándity Márkó hasonlít a fiamra” – Szoboszlai Zsolt

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.12. 14:35
Mándity Márkó Wolfsburgban folytatja (Fotó: instagram.com)
A Főnix Gold FC szakmai vezetője, Szoboszlai Zsolt szerdán az Európa-bajnokságra készülő fia, Dominik kapcsán nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, de beszélt a fehérvári utánpótlás-nevelő klubtól a héten a német Wolfsburg korosztályos csapatához szerződő, 16 éves Mándity Márkóról is.

Az U16-os válogatott Mándity Márkó a héten jelentette be a közösségi oldalán, hogy a nyáron a Főnix Goldtól a német élvonalbeli Wolfsburg korosztályos csapatába szerződik. 

Márkó hét éve játszik nálunk – nyilatkozta a fehérvári utánpótlásműhely újabb tehetségéről Szoboszlai Zsolt. – Szorgalmas, alázatos gyerek, akinek, ha azt mondom, innentől minden nap kézen állva jöjjön edzésre, mert az szolgálja a fejlődését, akkor úgy fog jönni. A képességei, tehetsége alapján a legmagasabb szintre is eljuthat. Nem véletlen, hogy a Wolfsburg egy éven keresztül megfigyelte bajnoki meccseken és az utánpótlás válogatottban is és a posztján mintegy nyolcvan gyerek közül választották ki, de több ajánlata is volt.” 

Az edző szerint a támadó középpályás megérett a továbblépésre, arra, hogy egy erősebb közegben is bizonyítani tudjon.

A támadó posztokon, a középcsatárt leszámítva bárhol szerepeltethető. Jól lát a pályán, nyugodt magabiztos, remekül mozgatja a társakat. A szabadrúgások és szögletek elvégzésénél is lehet rá számítani. A játéka, karaktere sokban hasonlítható Dominikéhoz, de ő Mándity Márkó, a maga útját kell járnia. Ezt tartom a legfontosabbnak az utánpótlás-nevelésben, hogy az egyéneket helyezzük előtérbe, hogy mindenki megtalálhassa a képességeinek megfelelően a maga útját, amin keresztül érvényesülni tud.” 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik