Légiósok: a magyar futball nagy ígérete 16 évesen debütált a Köbenhavn első csapatában!

Vágólapra másolva!
2023.10.12. 17:20
null
Németh Hunor Vajk bemutatkozott (Fotó: Facebook.com)
Múlt héten megírtuk, hogy a Nemzeti Sport értesülései szerint több európai topklubnál is felfigyeltek a dán FC Köbenhavn 16 éves magyar U-válogatott középpályására, Németh Hunor Vajkra. A játékos csütörtökön – felkészülési mérkőzésen – bemutatkozott a koppenhágaiak első csapatában.

 

Információink szerint a válogatott szünet miatt a Köbenhavn feltöltötte keretét hét U19-es játékossal, ők szerdán már az első csapattal edzettek. Csütörtökön a klub egy zárt kapus, 45+20 perces edzőmeccsen lépett pályára a Bröndby ellen.

A Köbenhavn több fiataljának is lehetőséget adott, mint például Németh Hunor Vajknak, a Bröndby viszont a lehető legerősebb tizenegyével állt ki.

A magyar U-válogatott középpályást a meccs után az U19-es csapat edzője értékelte, aki a bátorságát emelte ki, hogy folyamatosan kérte a labdát, így sokat volt játékban.

Menedzsere, Esterházy Mátyás legutóbb így nyilatkozott a Nemzeti Sportnak a magyar futball egyik legnagyobb tehetségéről: „Az a tény, hogy Németh Hunor tizenhat évesen a dán U19-es ligában szerepel, eleve ráirányítja a topcsapatok figyelmét, mert hétről hétre olyan minőségi teljesítményt nyújt, aminek köszönhetően folyamatosan lehetőséget kap az idősebbek között, és két gólt is szerzett már. Ehhez jön még hozzá az UEFA Ifjúsági Liga, amelyre minden topklub odafigyel, megfigyelőket küld a mérkőzésekre. Hunor személyisége nagyon jó kombinációt alkot. Győrben született, de kisgyerekkora óta Dániában él, nagyon nyitott, sokat kérdez, folyamatosan tanulni, fejlődni szeretne, ugyanakkor az a típus, aki minden körülmények között felelősséget vállal a tetteiért. Sok itthon felnőtt gyerekből ez hiányzik.”

A játékosügynök hozzátette, a tehetség célja, hogy a korosztályos csapatból kikerülve a következő másfél évben az első keret tagjává váljon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik