Légiósok: Futácsot Ukrajnából és Oroszországból is keresték

Vágólapra másolva!
2012.07.18. 15:48
Amint arról már beszámoltunk, Futács Márkó a másodosztályból kieső Portsmouthtól az új szezonban is a Championshipben szereplő Leicester Cityhez szerződött. A játékos és menedzsere, Filipovics Vladan az F-Group menedzseriroda hivatalos közleményében kommentálta a klubcserét.

„A Portsmouth már az idény közben élt opciós jogával, így tulajdonképpen automatikusan meghosszabbodott a szerződésem, a csődhelyzet miatt azonban a bajnokság végén újra kellett tárgyalni a megállapodásomat. Mivel a klub minden szempontból előnytelen feltételeket ajánlott, továbbá én a Championshipben akartam folytatni az angliai pályafutásomat, nem írtam alá, ezért szabadon igazolhatóvá váltam. A nyáron több másodosztályú egyesülettel is hírbe hoztak, érdeklődött a Barnsley, a Watford és a Crystal Palace is irántam, de végül a Leicester City mellett döntöttünk, mert ez a csapat volt a leghatározottabb, és a céljai is szimpatikusak" – kommentálta a váltást Futács Márkó.

„Abban már korábban megegyeztünk a menedzseremmel, hogy elsősorban brit együttest keres nekem, mert kiderült: fekszik nekem a szigetországi futball, az előző évad megmutatta, hogy ez a játékstílus kiemeli az erényeimet. Sokat tanultam Portsmouthban, a szakmai stáb külön foglalkozott velem, és bár jól tudom, messze nem vagyok még kész futballista, már nem egy tapasztalatlan támadót lát viszont az az edző, aki pályára küld. Filipovics Vladan a múlt héten szólt, hogy a Leicester vezetőségével tárgyal, és a City szakvezetése már másnap Angliába vár, hogy elvégezzék az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokat – folytatta a támadó. – A tesztek után találkoztam Nigel Pearson edzővel, és a célokat is felvázolták: a vezetőség feljutásban bízik, ezért a rájátszást jelentő helyek egyike a minimum elvárás. Péntektől készülök együtt a kerettel, vasárnap óta Ausztriában edzőtáborozunk."

„Több a fiatal a csapatban, mint volt Portsmouthban, remélem, a társaság is összetartóbb lesz, mert az előző együttesnél hiányoltam, hogy a pályán kívül keveset voltunk együtt. Edzések után mindenki rögvest sietett haza, holott Németországban azt szoktam meg, hogy a szabadidőnk egy részét is a srácokkal töltjük. Amúgy mindenki kedvesen fogadott, ismertek is, hiszen az első Championship-gólomat éppen a Leicester ellen szereztem. Az előző idényt öt találattal és három gólpasszal zártam, ezt a teljesítményt jó lenne megduplázni a 2012–2013-as szezonban" – beszélt a terveiről Futács.

A támadó menedzsere, Filipovics Vladan arról is beszámolt, hogy Kelet-Európából is voltak érdeklődők.

„Több országból is kerestek, adódott orosz és ukrán lehetőség is, de nem is jutottunk el a tárgyalóasztalig, mert Márkóval abban állapodtunk meg, hogy Angliában próbálok csapatot találni neki. Holott nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy a keleti ajánlatok anyagilag sokkal előnyösebbek lettek volna – nyilatkozta Filipovics. – Ám most a szakmai kihívás volt az elsődleges. Championshipben nagy kincs az olyan támadó, mint amilyen Márkó: remek testi adottságokkal rendelkezik, ugyanakkor kifejezetten labdaügyes – és az előző szezonban bizonyította, hogy gólerős is. Több egyesülettel voltam kapcsolatban, de a legkitartóbb a Leicester volt, amelynek edzője és igazgatója éppen ilyen típusú csatárt keresett. A keretben nincs Márkóhoz hasonló támadó, ezért komoly szerep juthat neki. Nigel Pearsonnak az a feladata, hogy olyan csapatot rakjon össze, amelyik esélyes a feljutásra. Nagy eredmény, hogy ehhez Futács Márkóra is számít. Hiszem, hogy a magyar futballista szép angliai karrier előtt áll, amelynek egyik meghatározó periódusa lesz a leicesteri időszak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik