Győzelemmel zárták az évet Kleinheislerék a Sibenik ellen

Vágólapra másolva!
2022.11.13. 17:07
null
Kleinheisler csapata egyik legjobbja volt (Fotó: nk-osijek.hr)
Az idei utolsó bajnokiját magabiztos játéknak köszönhetően 2–0-ra nyert az első 45 percben remekül játszó Kleinheisler Lászlóval felálló NK Osijek a HNK Sibenik otthonában, így a dobogó harmadik telelnek az eszékiek.

 

HORVÁT 1. HNL
17. FORDULÓ
HNK Sibenik–NK Osijek 0–2
Sibenik,
500 néző. V:Pecaric (horvát)
HNK Sibenik: Rogic – Rom, Peric (Marasovic, 74.), M. Matic (Speljak, a szünetben) , Mina – Mesa, B. Matic – Arai, Rak (Skorup, a szünetben), Dolcek (Krekovic, 80.) – Cop (Delic, 40.). Vezetőedző: Mario Cvitanovic
NK Osijek:
Malenica – Grzan (Bartolec, 73.), Zaper, Barisic, Leovac – Caktas, Nejasmic, Jugovic (Barri, 60.), Kleinheisler – Miérez (Spoljaric,, 70.), Beljo. Vezetőedző: René Poms
Gólszerző: Beljo (36., 38.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az NK Osijek együttesénél egyértelmű volt a cél, valamilyen szinten még látótávolságon belül maradni a téli, vagyis inkább a vele együtt járó „világbajnoki” szünet ideje alatt a tabella második helyén álló Hajduk Splithez viszonyítva.

Az eszékiek keretében már nem szerepelt a horvátok vb-keretébe bekerült hálóőr, Ivica Ivusic, így viszont korábban akár a magyar bajnokságból is ismert Marko Malenica védett az eszékieknél. A szlavóniai együttes kezdőjében természetesen ott rohamozott a bal oldalon Kleinheisler László, aki például kimondottan jó első félidőt ment.

Az NK Osijek centerénél, Dion Drena Beljónál ezúttal azonban nem jobbat, mivel a 20 esztendős ék a 36. és 38, percben jegyzett góljaival gyorsan eldöntötte az első félidőt, bár úgy is írhattuk volna, hogy az egész mérkőzést. Beljo megmozdulásaival egyben a Mijo Caktas, Kleinheisler kettős nyomába is eredt a félszezont tekintve eredményesség szempontjából.

Az első 45 perc történései alapvetően meghatározták a továbbiakat is, az esős időben lejátszott találkozón az Eszék leginkább már arra ügyelt, hogy győzelemmel lehozza ez évi utolsó bajnoki meccsét. Beljo, a hajrá felé közeledve szerzett egy les miatt meg nem adott gólt, Rene Poms vezetőedző legénysége azonban ezek nélkül is hozta a kötelezőt. 0–2

 

PERCRŐL PERCRE

94. perc: Még egy hazai helyzet a végére, Spoljaric puskázta el, s ezzel vége is a mérkőzésnek, győzelemmel zárta az évet az Osijek.

91. perc: Négy perc lesz a hosszabbítás.

90. perc: Malenica hatalmas kirúgása után Beljo fejelte tovább a labdát Spoljaric elé, aki elvitte azt a kilépő Rogic mellett, majd éles szögből lőtt, de a visszafutó Mesa a gólvonalról szögletre tisztázott.

86. perc: Nejasmic távolról vállalkozott lövésre, a labda messze a kapu mellett pattogott ki az alapvonalon túlra.

84. perc: Skorup maradt a földön egy összecsapás után, ápolni kell, összefejelt valakivel. Kapott egy szép turbánt, azzal tér majd vissza.

80. perc: René Poms, az eszékiek vezetőedzője kapott piros lapot az előző sárga farvizén...

80. perc: Tizenegyes helyett hetes, azaz Dolcek le, Krekovic be.

80. perc: Leovac kapott sárga lapot, mert kilökte a pályáról Speljakot – ráadásul pont a hazai kispad előtt.

78. perc: Malenica kapus lépett ki egy beadásra, majd miközben felszedte a labdát Marasovic elől, ütközött egy védőjével, de rövid ápolás után folytatja.

76. perc: Kleinheisler csavarodott rá a labdára a tizenhatos vonalánál középen, egyet cselezett jobbra, egyet balra, majd kiugratta volna Beljót, de Mina szögletre mentett.

75. perc: Megszületett a döntés a góllal kapcsolatban, Bjelo lesről indult, nincs gól, marad a 0–2! Folytatjuk.

74. perc: Megy még a videózás, úgyhogy a hazaiak is cserélnek: Peric helyén Marasovic.

73. perc: Grzant ápolják a videózás közben, aztán le is cserélik. Bartolec állt a helyére.

72. perc: Mesterhármas! Beljo! A most beállt Spoljaric remek kiugratása után védőjével a nyakán tört be a tizenhatoson belülre, majd a kimozduló Rogic mellett a kapuba helyezett, 0–3! Feltéve, ha a VAR-szobában is szabályosnak találják...

70. perc: Miérez le, Spoljaric be.

69. perc: Zaperé a meccs első sárgája, Dolceket rántotta le.

65. perc: Egyre jobban esik az eső, ami nagyban gátolja a folyamatos játék kialakulását. Sok a technikai hiba az egyre inkább felázó talajon.

60. perc: Jugovic helyén Barri folytatja.

52. perc: Beljo készítette le a labdát a tizenhatoson belülről Jugovicnak, ő lőtt is 20 méterről, de az elé vetődő Romot találta telibe.

48. perc: Speljak elé keveredett a labda a vendégek tizenhatosán belül, lőtt is, a bal kapufát találta telibe 12 méterről.

47. perc: Caktas távoli kísérletét fogja biztosan Rogic, aztán ki is gurítja Araihoz, őt viszont könnyedén szereli Miérez, majd Beljóval játszik össze, a visszakapott labdát megpróbálja átemelni a kapus fölött. Sikerül is neki – meg a kapu fölött is csúnyán...

46. perc: Folytatódik a mérkőzés, a hazaiaknál két csere: Skorup és Speljak érkeztek Rak és Mislav Matic helyére.

Megérkeztek a csapatok, folytatódik a mérkőzés. A kezdőrúgás előtt Kleinheisler jókedvűen társalgott Pecaric játékvezetővel. LEhet, hogy a meg nem adott góljáról beszélgettek...

45 +1. perc: Egy perc ráadás után vége a félidőnek.

44. perc: Kleinheisler ezúttal előkészít, Caktashoz teszi ki balra, ő egyet cselez befelé, majd 20 méterről jobbal lő, középre, pont Rogic ölébe...

41. perc: Kleinheisler bombáz óriási erővel 22 méterről, kissé balról a bal felső sarokba, hatalmas gól – lenne, ha nem sípszó után lőtte volna el a labdát...

40. perc: Cvitanovic máris cserél, Cop helyén Delic.

38. perc: Ott a második! Ebben is benne volt Kleinheisler, tőle indult az akció, jól játszott az előretörő Leovachoz, aki ezúttal Caktassal kényszerítőzött, majd Beljóhoz passzolt, aki 18 méterről pontos lövéssel küldte a labdát a bal alsó sarokba, Rogicnak esélye sem volt odaérni, 0–2!

36. perc: Vezet az Eszék! Caktas kényszerítőzött Kleinheislerrel, a tizenhatos bal sarka előtt, a visszakapott labdával lenyargalt az alapvonalig, középre emelt, ahol Bjelo két lépésről a hálóba fejelt, 0–1!

32. perc: Arai balról ívelt középre, Malenica nagyon harciasan érkezett a kapujából és elütötte a labdát, aminek Bernardo Matic lett a kárvallottja és a földön maradt. Rövid ápolás után folytatni tudta.

27. perc: Újfent a magyar válogatott szélső akciózott: ezúttal balról indult meg az oldalvonaltól a tizenhatos felé, majd 18 méterről lőtt, de éppen az előtte álló Miérezt találta telibe. Fél perccel később aztán az argentin csatár igyekezett javítani, amikor Grzan jobbról beívelt labdáját alig fejelte a kapu fölé 4 méterről.

26. perc: Kleinheisler! Jól kényszerítőzött Miérezzel, majd 21 méterről jobbal lőtt is, Rogic nagyot vetődve hárított a jobb alsó sarok előtt.

23. perc: Cop végzett el szabadrúgást balról, 20 méterről, kapura is lőtte, Malenica a levegőben úszva ütötte oldalra a labdát.

22. perc: Az elmúlt percekben némileg csökkent az eszéki fölény, a középpályán zajlik az apró szabálytalanságokkal tarkított játék.

15. perc: Az eszéki klub honlapjának szerkesztői jó érzékkel az alábbi képpel illusztrálták a mérkőzés előtti öltözői hangulatot. Kis túlzással eddig beleszédülnek Kleinheisler játékába a hazai védők.

14. perc: Formás eszéki akció futott a jobb oldalon, aminek a végén Grzan gurított vissza, az érkező Kleinheisler a tizenhatos vonaláról lőtt, Bernanrdo Matic blokkolta az ötösön!

12. perc: Itt lehetett volna az első veszélyes vendégakció, de Cop lesről startolt Mesa indítására.

9. perc: A meccs első szögletét Caktas tekerte középre jobbról, a légvédelem működött.

6. perc: Megint Kleinheisler bukkant fel a tizenhatos baloldalánál, de szerelték a védők, mielőtt lőhetett volna.

2. perc: Kleinheisler tűnt fel a tizenhatos baloldalánál, laposan Miérezt ugratta ki, akinek lapos centerezését kivágták a védők.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Köszöntjük olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a mérkőzés!

Idei utolsó bajnokiját játssza az NK Osijek – természetesen a Sibenik is. Az eszéki csapat december 5-én találkozik majd és kezdi meg a világbajnokság után folytatódó bajnokságra z újabb felkészülést.

Kleinheisler ismét kezdőként kap lehetőséget (Fotó: Imago Images – archív)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik