BABJÁK BENCE
BABJÁK BENCE
2020.09.10 10:18 Frissítve: 2020.09.10 10:21

Vasas: Nincs mellébeszélés, itt minden meccsen győzni kell – Schindler

Az NB II-ben a vártnál rosszabbul rajtoló Vasas kispadjára kinevezett Schindler Szabolcs szerint az összes játékosának be kell állnia a sorba, nincs helye mellébeszélésnek.

Eddigi edzői pályafutása legnagyobb lehetőségét kapta Schindler Szabolcs (jobbra), mindenképpen élni akar vele (Fotó: Vasas FC)

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport értesülései, kedd este a Vasas hivatalosan is bejelentette, hogy a kispadon Schindler Szabolcs váltja a hatodik forduló után menesztett Bene Ferencet. A 45 esztendős szakvezető a Békéscsaba vezetőedzőjeként futott neki az idénynek, ám miután az angyalföldi egyesület megegyezett a lila-fehér klubbal, a Vasast utánpótlás- és felnőttjátékosként is szolgáló szakember a fővárosba költözött, s szerda délelőtt megtartotta első edzését új csapatának.

„Múlt hét csütörtökön a Vasas megkereste a Békéscsabát, aztán engem – mondta lapunknak a délelőtti edzés után Schindler Szabolcs.Megtisztelő volt, hogy a fővárosban rám gondoltak, ezt a lehetőséget nem akartam veszni hagyni. Ugyanakkor hálás vagyok a békéscsabai játékosoknak és a stábom tagjainak. Az ő munkájuk tette lehetővé, hogy jó eredményeket érjünk el, és egyáltalán felvetődjön a nevem a Vasasnál.”

A második fordulóban rendezett Békéscsaba–Vasas (1–1) bajnokin a szakember még a hazaiak kispadján ült, így pontosan tudja, milyen hozzáállással lépnek pályára az ellenfelek az élvonalbeli feljutásra pályázó piros-kékek ellen.

„A mostani bajnokságban mindenki a Vasast és a Debrecent akarja legyőzni, az említett mérkőzés előtt én is feltüzeltem a játékosaimat – folytatta Schindler Szabolcs. –  Éppen ezért a legfontosabb, hogy egyetlen vetélytársat se nézzünk le, minden csapat ellen ugyanolyan alaposan felkészüljünk, és fogadjuk el, hogy minden meccsen győzelmet várnak tőlünk. Ezt a keretet a feljutás érdekében alakították ki, a célok eléréséhez pedig folyamatosan győzelmi kényszerben lépünk pályára. Ezzel mindenkinek tisztában kell lennie. Néhány nap alatt nyilván nem lehet gyökeres változást hozni a játékba, de ezt a hozzáállást az első perctől sulykolom a játékosokba. Nincs mellébeszélés, itt minden meccsen győzni kell – jelenleg semmi sem fontosabb ennél.”

 SIKERT HOZÓ VÁLTÁSOK

A magyar élvonalat a 2015–2016-os idénytől alkotja tizenkét csapat. Az azóta eltelt öt évadban háromszor fordult elő, hogy az NB II-ben edzőt váltottak annál a csapatnál, amely az adott bajnokság végén feljutott az első osztályba. A 2015–2016-os idénynek Benczés Miklóssal a kispadon vágott neki a Mezőkövesd Zsóry, ám a feljutást már Pintér Attilával ünnepelte. A következő idényben a korábbi szövetségi kapitány a Puskás Akadémia kispadjára ült le a téli szünetben (Vincze Istvánt váltotta), és a felcsúti együttest is az első osztályba vezette. A 2018–2019-es kiírásban pedig Zalaegerszegen döntöttek a váltás mellett: a Nagy Tamást váltó Dobos Barna az NB I-be kormányozta a csapatot.

A kedden kinevezett vezetőedző a taktikai változtatásokba egyelőre nem akart mélyebben belemenni, meglátása szerint minden csapat ellen másként kell készülni.

„Békéscsabán azért értünk el jó eredményeket, mert taktikailag rugalmasak voltunk, hosszú távon a Vasasnál is ez a cél. Nincs két egyforma rivális, és bár a mezőny többsége eddig a kontratámadásokra rendezkedett be a Vasas ellen, hiba lenne, ha csupán egy elképzelésünk lenne a meccsekre. Ami a keretet illeti: remek játékosokkal dolgozhatok együtt, ez sokra hivatott csapat, ám egyszerre nem tudok mindenkinek lehetőséget adni. Csak annyit ígérek, hogy idővel az összes játékos megkapja a sanszot, rajtuk múlik, élnek-e vele. Az egyik legnagyobb kihívás az lesz, hogy a sok labdarúgót egy irányba tereljük, de csakis akkor lehetünk sikeresek, ha mindenki beáll a sorba, és nem kizárólag saját magára gondol. Nem percekben vagy félidőkben kell gondolkodni, hanem az edzéseken olyan teljesítményt nyújtani, amellyel rászolgálnak a bizalomra.”

A Vasas másfél éves szerződést kötött a az edzővel, aki adott esetben néhány játékos szerződtetését még kérheti a vezetőségtől.

„Elképzelhető, hogy változik a keret, ez a következő napokban kiderül – folytatta Schindler Szabolcs. – Most a Siófok elleni meccsre figyelünk, mert bár csak szerdán kezdtük a közös munkát, pontosan tudom, hogy már vasárnap is győzelmet várnak tőlünk. Nagy lehetőséget kaptam a sorstól, a mostani megbízatás edzői pályafutásom eddigi legnagyobb lehetősége, ám szeretném, ha nem én lennék a középpontban. A futballban a játékosok a főszereplők, ők szerzik a gólokat, s a meccseket is ők tudják megnyerni. Bízom benne, hogy a következő hetekben is a labdarúgók remek teljesítményéről beszélnek majd.”

2021.07.31 20:02:06

Labdarúgó NB II NSO-ÖSSZEÁLLÍTÁS

A Kecskemét 13, a III. Kerületi TVE 22 év után szerepel ismét a másodosztályban • Előrelépésben bíznak az ETO-nál, Csákváron, Szegeden és Siófokon.

2021.07.06 10:08:01

Labdarúgó NB II CS. M.

Az NB I-ből a 2020–2021-es idény végén kiesett Budafok a III. Kerültei TVE ellen lép pályára az első fordulóban.

2021.07.05 22:16:55

Labdarúgó NB II F. B.

NB II-ES PIACFIGYELŐ. A III. Kerület, a Szentlőrinc, a Soroksár, az Ajka és a Békéscsaba tovább erősítette keretét.

2021.06.04 11:35:40

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

A Vasas elnöke feljelenti klubját, a csapat nem játszhat otthon, az adósság örök…