Nagyon simán verte meg a Vasas a Budafokot

RÓTH ZOLTÁNRÓTH ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2021.08.18. 17:50
null
Az angyalföldi szurkolók magabiztos győzelemnek örülhettek (Fotó: Micheller Szilvia)
A labdarúgó NB II 4. fordulójában a Vasas a Budafokot látta vendégül. Az angyalföldiek már a 9. percben megszerezték a vezetést Pátkai góljával, majd a második félidőben Szivacski és Radó révén a 80. percre eldöntötték a három pont sorsát. Micsinai gólja már csak a szépítésre volt elég.


LABDARÚGÓ NB II
4. FORDULÓ

VASAS FC–BUDAFOKI MTE 3–1 (1–0)
Budapest,
Illovszky Rudolf Stadion, 1137néző. Vezette: Szigetvári Márk (Szalai Balázs, Berényi Ákos)
VASAS: Jova – Szivacski, Vicizián, Otigba, Silye – Márkvárt, Berecz Zs. (Hidi M., 83.), Pátkai (Pekár, 77.) – Szilágyi Sz. (Sztojka, 89.), Radó (Feczesin, 83.), Bobál G. (Birtalan, 77.). Vezetőedző: Kuttor Attila
BUDAFOK:Bese B. – Szalai D., Jagodics M., Fótyik, Kotula M. (Medgyes, a szünetben) – Nándori, Soltész I. (Micsinai, 68.) – László D. (Zuigeber, 51.), Fekete M. (Szabó M., 51.), Ihrig-Farkas (Papp M., 68.) – Kovács D. Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző: Pátkai (9.), Szivacski (49.), Radó (80.), ill. Micsinai (82.)
Kuttor Attila: – Már az első félidőben több lehetőségünk adódott a gólszerzésre. Bár a Budafok ellen sem úsztuk meg kapott gól nélkül, a helyzetek száma alapján megérdemelt a győzelmünk. Az a célunk, hogy napról napra fejlődjünk, és ha ez látszik, akkor annak nagyon örülök.
Boér Gábor: – Kiütközött a két együttes közötti különbség, a Vasas ráadásul jó napot fogott ki. Volt olyan periódusa a mérkőzésnek, amikor tetszett a csapatunk játéka, és örülök annak, hogy nulla három után is volt tartásunk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Volt törleszteni valója a Vasasnak a Budafokkal szemben, hiszen a 2019–2020-as csonka bajnoki szezonban az MTK mögött a budafoki gárda végzett a második helyen, éppen a Vasast megelőzve. Ráadásul akkor csak egyetlen meccset játszott a két csapat egymás ellen, amin a budafokiak az Illovszky Stadionban arattak 2–0-s győzelmet.

A mai találkozón a Vasas már korán, a 9. percben megszerezte a vezetést: remek jobb oldali támadás végén Pátkai talált be közelről Bese kapujába, 1–0. A Budafok hamar egalizálhatott volna, azonban a 13. percben Ihrig-Farkas lövése a keresztlécről az alapvonalon kívülre vágódott. Az első félidő folytatásban a Vasas előtt adódtak nagyobb lehetőségek, de sem Bobál, sem Pátkai nem tudott újabb gólt szerezni.

A második félidőben a 80. percre eldőlt minden lényeges kérdés, hiszen az óriási fölényben játszó hazaiak addigra már háromgólos előnyt harcoltak ki. Előbb a 49. percben remek kényszerítő végén Szivacski duplázta meg az előnyt (2–0), majd a 80. percben Radó lőtte be a harmadik Vasas gólt (3–0). A vendégeknek mindössze annyi jutott, hogy Micsinai révén minden bizonnyal a forduló gólját szerezték. A Budafok fiatal középpályása 22 méterről vette be Jova kapuját a 82. percben (3–1).

Háromszor ünnepelhettek gólt a hazai játékosok (Fotó: Micheller Szilvia)
Háromszor ünnepelhettek gólt a hazai játékosok (Fotó: Micheller Szilvia)

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Véget ért a találkozó, a Vasas magabiztos győzelmet aratott a Budafok ellen! Köszönjük a figyelmet!

90. perc: 3 percet hosszabbít a játékvezető.

89. perc: Utolsó cserelehetőségét is kihasználta a Vasas, Szilágyi Szabolcs helyére Sztojka Dominik érkezett.

87. perc: Márkvárt kapu elé ívelt szabadrúgását követően Viczián fejelt 5 méterről a kapu fölé.

83. perc: Kettőt cserélt a Vasas, Radó András helyére Feczesin Róbert, Berecz Zsombor helyére Hidi M. Sándor érkezett.

82. perc: GÓL! Szépített a Budafok! Micsinai szerzett labdát Pekártól, majd egy rövid labdavezetést követően 22 méterről óriási gólt lőtt a kapu közepébe, 3–1.

80. perc: GÓL! Silye passzolt a bal oldali alapvonal közeléből Radóhoz, aki 11 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtte a labdát, 3–0.

77. perc: Kettős csere a Vasasnál is. Lejött a pályáról a gólt szerző Pátkai Máté, és a rendkívül agilis Bobál Gergely, érkezett Pekár László és Birtalan Botond.

74. perc: A Budafok nem adja fel! Egy kontratámadás végén Nándori lőtt kapura 15 méterről, Jova bravúrral védte a lövést.

71. perc: Nagy hazai helyzet maradt ki! Radó a jobb oldali alapvonal közeléből passzolt a kapu elé Márkvárthoz, azonban a középpályás 4 méterről nem talált el a labdát, amely végül az oldalvonalon hagyta el a játékteret.

Közben megkaptuk a hivatalos nézőszámot, amely 1137 fő.

68. perc: Újabb budafoki kettős csere. Lejött a pályáról a vendégek egyik legjobba Ihrig-Farkas Sebestyén, illetveSoltész István, érkezett Papp Marcell és Micsinai Miklós.

67. perc: Berecz lökte fel Szabót, sárga lap.

Az utóbbi percekben már a közönséget is maximálisan kiszolgálja a hazai gárda, főleg Bobál és Radó megmozdulásai nyerik el a publikum tetszését.

64. perc: Radó lépett ki a jobb szélen, majd középre ívelt az érkező Bobálhoz, akit Szalai vállal ellökött a tizenhatoson belül. A játékvezető sípja néma maradt.

62. perc: Ihrig-Farkas remek labdát kapott a tizenhatos sarkánál, majd egy esernyőcsellel átjátszotta Vicziánt, azonban a hazaiak védője az utolsó pillanatban felszabadított.

56. perc: Ketten is besárgultak a vendégeknél, előbb Jagodics visszahúzta Szilágyit, amiért villant a sárga lap. Majd Szalai addig reklamált, amíg ő is kapott egyet.

55. perc: Medgyes bal oldali beadását követően Ihrig-Farkas fejelt 10 méterről a kapu fölé.

52. perc: Soltész lőtt 19 méterről a kapu fölé.

51. perc: Kettős cserével reagált az újabb kapott gólra Boér Gábor. Lejött a pályáról László Dávid és Fekete Máté, beállt Zuigeber Ákos és Szabó Máté.

49. perc: GÓL! Szivacski és Bobál kényszerítőzött egymással a tizenhatos vonalánál, a kényszerítő végén a hazaiak védője 13 méterről lőtt a bal alsó sarokba, 2–0.

47. perc: Silye passza után Bobál lőtt kapura 15 méterről, a labda Fótyikról szögletre pattant.

A szünetben cserélt a Budafok Kotula Máté helyére Medgyes Sinan érkezett.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

Ihrig-Farkas (fehérben) sok fejtörést okozott a Vasas védőinek (Fotó: Micheller Szilvia)
Ihrig-Farkas (fehérben) sok fejtörést okozott a Vasas védőinek (Fotó: Micheller Szilvia)

45. perc: Hosszabbítás nélkül ért véget az első félidő, Pátkai korai góljával vezet a Vasas!

44. perc: Éledezik a Budafok! Kovács Dávid ívelése csak centikkel szállt el Ihrig-Farkas feje fölött, majd Márkvárt tisztázni tudott.

42. perc: Szalai élesen középre lőtt labdáját Jova bravúrral ütötte szögletre.

38. perc: Érik a második hazai gól! Ezúttal Márkvárt jobb oldali beadását követően Bobál lőtt 9 méterről a kapu mellé.

35. perc: Nagy lehetőséget hagyott ki a Vasas! Márkvárt, Radó, Bobál volt a labda útja, utóbbi játékos 11 méterről lőhetett kapura, de Bese lábbal, bravúrral védeni tudott.

33. perc: Márkvárt ugratta ki Radót, aki visszapasszolt az érkező Szilágyinak. A hazaiak támadója 13 méterről, védője szorításában lőtt a kapu fölé.

32. perc: Bobál a tizenhatos jobb sarkától ívelt Pátkai elé, aki 12 méterről Bese kezeibe lőtte a labdát.

30. perc: Óriási tűzijáték a Budafok kapuja előtt! Előbb Márkvárt, majd Radó lövését is blokkolni tudták a budafoki védők, majd harmadjára már Silye tisztán tüzelhetett, s 17 méterről a jobb felső sarok fölé lőtt.

26. perc: László Dávid 19 méterről, a bal oldali alapvonal mellől tekerte kapura a labdát, Jova ezúttal is magabiztos volt.

Pátkai Máté tétmérkőzésen a 3. gólját szerezte angyalföldi színekben.

22. perc: Kovács Dávid bal oldali szögletére Nándori érkezett a röviden, s két méterről a kapu fölé csúsztatott.

17. perc: Jobb oldali budafoki szögletet követően Nándori fejesét védte magabiztosan Jova.

13. perc: Ihrig-Farkas kis szerencsével kétszer is átjátszotta Vicziánt, majd 10 méterről, éles szögből a keresztlécet találta el.

9. perc: GÓL! Szivacski ugratta ki Radót a jobb szélen, a hazai támadó a kapu elé lőtte a labdát, ahol a berobbanó Pátkai 5 méterről a kapuba továbbította azt, 1–0.

5. perc: Ihrig-Farkas cselezgetett a bal szélen, középre ívelt labdáját Silye fejelte ki László elől. A kifejelt labdát Fekete tekerte középre, Kovács Dávid 11 méterről a kapu mellé bólintott.

A mai találkozón az angyalföldiek piros-kékben, a budafokiak tiszta fehérben léptek pályára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Budafok indította útjára a labdát.

Szatmári Lóránd (balra) ezúttal a cserepadon kapott helyet (Fotó: Micheller Szilvia)
Szatmári Lóránd (balra) ezúttal a cserepadon kapott helyet (Fotó: Micheller Szilvia)

A Vasas keretében a mai napon egy újabb változás történt, a fiatal támadót, Szalai Józsefetkölcsönadták Kecskemétre.

A bajnokság eddigi három fordulójában a Vasas 6, a Budafok 4 pontot szerzett.

„Három alkalommal játszottunk tétmérkőzést a Budafoki MTE együttesével, a mérleg felénk billen” – emeli ki beharangozó cikkében a Vasas weboldala. Való igaz, hogy az eddigi három bajnoki mérkőzésükből kettőt a Vasas nyert, de mint már jeleztük, a legutóbbi összecsapásukon a Budafok tudott győzni Angyalföldön.

„Minden mérkőzésbe úgy állunk bele, hogy nyerni akarunk, ez nem is kérdés. Persze nem mindig sikerül, előfordul, hogy nem megy úgy a játék vagy rosszabb a helyzetkihasználásunk, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy ismét jó eredményt érjünk el a Vasas otthonában” – nyilatkozta a mérkőzés előtt Kovács Dávid a Budafok honlapjának.

A 2019–2020-as csonka bajnokságban a Budafok épp a Vasast megelőzve végzett a második helyen, így az angyalföldieknek lesz miért visszavágni a mai találkozón. Abban a bajnokságban a felek csak egyszer találkoztak egymással, az Illovszky Rudolf Stadionban a Budafok a most is pályára lépő Kovács Dávid duplájának köszönhetően szerezte meg a három pontot.

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az ismét a feljutást megcélzó Vasas a tavasszal még az élvonalban szerepelt Budafok ellen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik